Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13445
Назва: Дослідження технології виробництва м’ясопродуктів в умовах м’ясопереробного підприємства ТОВ «Лебединські ковбаси»
Інші назви: Research of the technology of production of meat products in the conditions of the meat processing enterprise «Lebedynski kbobasy» LLC
Автори: Дорогань, Дарья Юріївна
Dorohan, Daria Yuriivna
Ключові слова: добавки
якість ковбас
сучасні методи виробництва
additives
quality of sausages
modern production methods
Дата публікації: 2024
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник О. Б. Кисельов
Короткий огляд (реферат): Мета: метою досліджень було визначення кількісних та якісних показників ковбас, виготовлених різними способами; Об’єкт дослідження: були кількісні та якісні показники сосисок «Філейкі» першого сорту, вироблених різними способами; Результати досліджень: було проаналізовано діючу на підприємстві технологію виготовлення сосисок, проведений розрахунок потреби в основній та допоміжній сировині, встановлений вихід готової продукції, проведена оцінка якості варених ковбас, опрацьований вибірковий матеріал був оброблений методом варіаційної статистики, а також була розрахована економічна ефективність досліджень. Встановлено, що сосиски «Філейкі», виготовлені за інноваційною технологією зберігали високі якісні показники протягом 20 діб зберігання, порівняно з виробами, виготовленими за традиційною, строк зберігання яких становить 3 доби. Надані відповідні рекомендації підприємству виходячи з отриманих результатів дослідження.
Опис: Purpose: the purpose of the research was to determine the quantitative and qualitative indicators of sausages made in different ways; Object of the research: the quantitative and qualitative indicators of first-grade “Fileiki” sausages made in different ways; Research results: the technology of sausage production operating at the enterprise was analyzed, the need for main and auxiliary raw materials was calculated, the yield of finished products was established, the quality of cooked sausages was assessed, the processed sample material was processed using the method of variational statistics, and the economic efficiency of the research was also calculated. It was established that “Fileiki” sausages made using innovative technology retained high quality indicators for 20 days of storage, compared to products made using traditional technology, the shelf life of which is 3 days. Relevant recommendations were provided to the enterprise based on the results of the research.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13445
Розташовується у зібраннях:Біолого-технологічний

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Дорогань Д..pdf
  Restricted Access
1,46 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.