Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13621
Title: Розширення асортименту страв із круп та проектування технологічного процесу в їдальні на 100 місць із розрахунком складської групи приміщень
Other Titles: Expanding the range of cereal dishes and designing the technological process in a dining room for 100 seats with the calculation of the warehouse group of premises
Authors: Затокін, В. О.
Zatokin, V. O.
Keywords: манна крупа
биточки
заклад ресторанного харчування
semolina
meatballs
restaurant food establishment
Issue Date: 2023
Publisher: СНАУ
Citation: Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. І. Маренкова
Abstract: Метою науково-дослідної частини роботи є розширення асортименту страв з круп, на прикладі биточків манних із внесенням насіння чіа. При цих змінах в рецептурі прогнозується розроблення нового продукту з підвищеними функціональними властивостями. Метою проектно-технологічної частини роботи є проектування технологічного процесу у їдальні на 100 місць із розрахунком складської групи приміщень. В роботі проаналізовано ПРГ, детально розглянуті технологічні схеми виробництва страви з круп та зроблений розрахунок сировини, допоміжних матеріалів і готової продукції; підібрано обладнання для складської групи приміщень їдальні, визначено загальну площу складських приміщень. Розроблена розрахунково-графічна робота та проведений ряд розрахунків. Опрацьовані питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, приділено увагу аспектам охорони навколишнього середовища. Розроблені економічні розрахунки проектованого їдальні на 100 місць.
Description: The purpose of the research part of the work is to expand the range of cereal dishes, using the example of semolina balls with the addition of chia seeds. With these changes in the recipe, the development of a new product with increased functional properties is predicted. The purpose of the design and technological part of the work is to design a technological process in a dining room for 100 seats with the calculation of a warehouse group of premises. The work analyzed the PRG, considered in detail the technological schemes for the production of cereal dishes and calculated raw materials, auxiliary materials and finished products; selected equipment for the warehouse group of premises of the dining room, determined the total area of ​​​​warehouses. A calculation and graphic work was developed and a number of calculations were performed. Issues of labor protection and safety in emergency situations were worked out, attention was paid to aspects of environmental protection. Economic calculations of the designed dining room for 100 seats were developed.
URI: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13621
Appears in Collections:Харчових технологій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Диплом Затокін В...pdf
  Restricted Access
3,71 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.