Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13627
Назва: | Розширення асортименту страв із круп та проектування технологічного процесу в їдальні на 50 місць із розрахунком складської групи приміщень |
Інші назви: | Expanding the range of cereal dishes and designing the technological process in a dining room for 50 seats with the calculation of the warehouse group of premises |
Автори: | Куртов, Д. О. Kurtov, D. O. |
Ключові слова: | крупа страви з круп банош cereals cereal porridge banosh |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Т. І. Маренкова |
Короткий огляд (реферат): | Мета роботи - розширення асортименту страв із крупів та проектування технологічного процесу в їдальні на 50 місць із розрахунком складської групи приміщень. Об’єкт - технологія баноша та проектування технологічного процесу в їдальні на 50 місць, розрахунок складської групи приміщень. Предмет – банош із використанням насіння чіа та грибів гливи. В першому розділі було розкрито та проаналізовано технологію страв із круп. Для дослідження використано рецептуру баноша – гуцульської страви. В модель рецептури пропонується введення насіння чіа та грибів гливи. Проведені дослідження показали, що нетрадиційна сировина, як гідратоване насіння чіа, є богатою на біологічно активні речевини. ЇЇ додавання до модельної композиції у рецептурі баноша впливає на забезпечення розширення асортименту стародавньої етнічної страви банош та покращення властивостей якості. Додавання до рецептури смажених грибів гливи значно впливає на смакові властивості страви, підвищує біологічну цінність кінцевого продукту. Пропозиція рецептури баноша відкриває нові можливості для гурманів, впливає на сучасний гастрономічний досвід, розширює традиції і робить національну страву більш привабливою. В розділі ІІ проведено розрахунок сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції. Підібрано обладнання для ефективної роботи складських приміщень їдальні на 50 місць. В розділі ІІІ описано та проаналізовано небезпечні та шкідливі виробничі фактори, надано рекомендації щодо впровадження безпечних і здорових умов праці у їдальні. В ІV розділі представлено проведені розрахунки та встановлено показники економічної ефективності проекту. |
Опис: | The purpose of the work is to expand the range of cereal dishes and designing the technological process in a dining room for 50 seats with the calculation of the warehouse group of premises. The object is banosh technology and designing the technological process in a dining room for 50 seats, calculating the warehouse group of premises. Subject – banosh using chia seeds and oyster mushrooms. In the first section, the technology of cereal dishes was disclosed and analyzed. The banosh recipe – a Hutsul dish – was used for the study. The introduction of chia seeds and oyster mushrooms into the recipe model is proposed. The conducted studies have shown that non-traditional raw materials, such as hydrated chia seeds, are rich in biologically active substances. Its addition to the model composition in the banosh recipe affects the expansion of the assortment of the ancient ethnic dish banosh and the improvement of quality properties. The addition of fried oyster mushrooms to the recipe significantly affects the taste properties of the dish, increases the biological value of the final product. The proposal for the banosh recipe opens up new opportunities for gourmets, affects modern gastronomic experience, expands traditions and makes the national dish more attractive. In section II, the calculation of raw materials, auxiliary materials and finished products is carried out. Equipment has been selected for the effective operation of the storage facilities of the canteen for 50 seats. Section III describes and analyzes hazardous and harmful production factors, provides recommendations for the implementation of safe and healthy working conditions in the canteen. Section IV presents the calculations performed and establishes indicators of the project's economic efficiency. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13627 |
Розташовується у зібраннях: | Харчових технологій |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Диплом Куртов Д..pdf Restricted Access | 3,56 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.