Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1389
Title: | Рівень контамінації продуктів птахівництва сульфітредукувальними клостридіями |
Other Titles: | Уровень контаминации продуктов птицеводства сульфитредукувальными клостридиями |
Authors: | Купрієнко, Л. С. Зон, Г. А. Стеценко, Н. В. Безвершенко, О. С. Куприенко, Л. С. Зон, Г. А. Стеценко, Н. В. Безвершенко, О. С. Kuprienko, L. S. Zon, G. A. Stetsenko, N. V. Bezvershenko, O. S. |
Keywords: | сульфітрсульфітредукувальні клостридії напівфабрикати сульфитредуцирующие клостридии полуфабрикаты sulphite-reducing clostridia semi-manufactured products |
Issue Date: | 2013 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Рівень контамінації продуктів птахівництва сульфітредукувальними клостридіями [Електронний ресурс] / Л. С. Купрієнко, Г. А. Зон, Н. В. Стеценко, О. С. Безвершенко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2013. – Вип. 2(32). – С. 101-103. |
Abstract: | В статті викладені результати мікробіологічних досліджень продукції птахівництва на рівень контамінації сульфітредукувальними клостридіями (СРК). Встановлена залежність розвитку анаеробної мікрофлори від умов зберігання та способів пакування м’яса птиці та напівфабрикатів, питома вага якої серед інших видів мікрофлори була найбільшою у продуктах вакуумного пакуванння і складала 2,4%. В статье представлены результаты микробиологических исследований продукции птицеводства на уровень контаминации сульфитредуцирующими клостридиями. Определена зависимость развития анаэробной микрофлоры от условий хранения и способов упаковки мяса птицы и полуфабрикатов, удельный вес которой среди других видов микрофлоры был наиболее высокой в продуктах в вакуумной упаковке и составил 2,4 %. |
Description: | The paper presents the results of microbiological testing of poultry products to the level of the contamination by sulphite reducing clostridia. It was defined that the reproduction of anaerobic microflora depends upon storage conditions and methods of packing of poultry meat and semi-manufactured poultry products, and was the greatest (2.4 %) among other germs. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1389 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.