Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14079
Назва: Проект міні-цеху з комплексної переробки молока
Інші назви: Mini-workshop project for complex milk processing
Автори: Гайдар, М. А.
Haidar, M. A.
Ключові слова: проект
кисломолочні продукти
кефір
project
fermented milk products
kefir
Дата публікації: 2025
Видавництво: СНАУ
Бібліографічний опис: Факультет харчових технологій ; наук. керівник С. О. Губа
Короткий огляд (реферат): Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи містить 5 розділів. 58с., 7 рис., 15 табл., 28 джерел літератури. Виконано 4 креслення в форматі А1, які представлені в програмі PowerPoint: апаратурна-технологічної схеми, плану підприємства, повздовжній розріз, схеми розміщення обладнання та кольорове кодування приміщень згідно вимог системи HACCP Мета роботи - вивчення технології виробництва молочних продуктів та проектний розрахунок міні-цеху комплексної переробки молока на молочні продукти. Об’єкт – технологія виробництва молочних продуктів. Предмет – технологічні схеми та розрахунки молочних продуктів. В розділі І кваліфікаційної роботи було проведено характеристику і обґрунтування вибору місця проектування цеху. Проведено техніко-економічне обґрунтування вибору асортименту який планується проектом та обрані способи виробництва в умовах проектованого підприємства. У розділі ІІ кваліфікаційної роботи було виконано необхідні для проекту технологічні розрахунки, здійснено підбір та розрахунок необхідного, для реалізації проекту, основного обладнання та устаткування. Здійснено розрахунок площ виробничих, допоміжних приміщень. У розділі ІІІ було розроблено адаптовані під підприємство, що проектується технологічні схеми виробництва. У розділі ІV опрацьовані питання з охорони праці, проведений аналіз небезпечних чинників виробництва. У розділі V проведеними розрахунками економічної ефективності встановлено період передбачуваної окупності проекту – приблизно 9 місяців.
Опис: The theoretical part of the qualification work contains 5 sections. 58 p., 7 fig., 15 tab., 28 sources of literature. 4 drawings in A1 format were made, which are presented in the PowerPoint program. The purpose of the work is to study the technology of dairy product production and design calculation of a milk product production mini-workshop. Object – technology of fermented milk product production. Subject – technological schemes and calculations of milk products. In section I of the qualification work, a characteristic and justification of the choice of the location for the workshop design were carried out. A feasibility study of the choice of the assortment planned by the project and the selected production methods in the conditions of a processing enterprise were carried out. In section II of the qualification work, the technological calculations necessary for the project were performed, the selection and calculation of the main equipment and facilities necessary for the implementation of the project were carried out. The calculation of the areas of production and auxiliary premises was carried out. In section III, technological production schemes adapted to the enterprise being designed were developed. In section IV, issues of labor protection were worked out, and an analysis of hazardous production factors was carried out. In section V, the calculations of economic efficiency established the payback period of the project - 9 months.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14079
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гайдар М. кв.робота.pdf
  Restricted Access
1,07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.