Короткий опис(реферат):
Пояснювальна записка кваліфікаційної роботи містить 5 розділів. 58с., 7
рис., 15 табл., 28 джерел літератури. Виконано 4 креслення в форматі А1, які
представлені в програмі PowerPoint: апаратурна-технологічної схеми, плану
підприємства, повздовжній розріз, схеми розміщення обладнання та кольорове
кодування приміщень згідно вимог системи HACCP
Мета роботи - вивчення технології виробництва молочних продуктів та
проектний розрахунок міні-цеху комплексної переробки молока на молочні
продукти. Об’єкт – технологія виробництва молочних продуктів. Предмет –
технологічні схеми та розрахунки молочних продуктів.
В розділі І кваліфікаційної роботи було проведено характеристику і
обґрунтування вибору місця проектування цеху. Проведено техніко-економічне
обґрунтування вибору асортименту який планується проектом та обрані
способи виробництва в умовах проектованого підприємства.
У розділі ІІ кваліфікаційної роботи було виконано необхідні для проекту
технологічні розрахунки, здійснено підбір та розрахунок необхідного, для
реалізації проекту, основного обладнання та устаткування. Здійснено
розрахунок площ виробничих, допоміжних приміщень.
У розділі ІІІ було розроблено адаптовані під підприємство, що
проектується технологічні схеми виробництва.
У розділі ІV опрацьовані питання з охорони праці, проведений аналіз
небезпечних чинників виробництва.
У розділі V проведеними розрахунками економічної ефективності
встановлено період передбачуваної окупності проекту – приблизно 9 місяців.
Суть розробки, основні результати:
The theoretical part of the qualification work contains 5 sections. 58 p., 7 fig.,
15 tab., 28 sources of literature. 4 drawings in A1 format were made, which are
presented in the PowerPoint program.
The purpose of the work is to study the technology of dairy product
production and design calculation of a milk product production mini-workshop.
Object – technology of fermented milk product production. Subject – technological
schemes and calculations of milk products.
In section I of the qualification work, a characteristic and justification of the
choice of the location for the workshop design were carried out. A feasibility study of
the choice of the assortment planned by the project and the selected production
methods in the conditions of a processing enterprise were carried out.
In section II of the qualification work, the technological calculations
necessary for the project were performed, the selection and calculation of the main
equipment and facilities necessary for the implementation of the project were carried
out. The calculation of the areas of production and auxiliary premises was carried out.
In section III, technological production schemes adapted to the enterprise
being designed were developed.
In section IV, issues of labor protection were worked out, and an analysis of
hazardous production factors was carried out.
In section V, the calculations of economic efficiency established the payback
period of the project - 9 months.