Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14305
Назва: | Характеристика технологічних процесів переробки молока в умовах ПП «Опришко В.В.» Сумської області |
Інші назви: | Characteristics of technological processes of milk processing in the conditions of PE "Oprishko V.V." Sumy region |
Автори: | Тиводар, Марія Tivodar, Maria |
Ключові слова: | молоко хімічний склад технологічні властивості milk chemical composition technological properties |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | СНАУ |
Бібліографічний опис: | Біолого-технологічний факультет ; наук. керівник В. І. Ладика |
Короткий огляд (реферат): | У кваліфікаційній роботі досліджено особливості хімічного складу та технологічних властивостей молока як біологічного продукту і основної сировини для молочної промисловості. Метою дослідження є вивчення динаміки зміни фізико-хімічних, біохімічних і технологічних показників молока протягом року, а також визначення впливу основних технологічних процесів на якість готової продукції. У роботі розглядаються основні етапи виробництва молочних продуктів, зокрема очищення, нормалізація, пастеризація, гомогенізація, ферментація та упаковка. Окрема увага приділена впливу технологічних процесів на якість, безпеку та тривалість зберігання молочної продукції. Робота містить теоретичний аналіз, практичні рекомендації щодо оптимізації виробництва та підвищення ефективності переробки молочної сировини. |
Опис: | The qualification work investigates the features of the chemical composition and technological properties of milk as a biological product and the main raw material for the dairy industry. The purpose of the research is to study the dynamics of changes in the physicochemical, biochemical and technological indicators of milk during the year, as well as to determine the impact of the main technological processes on the quality of the finished product. The work examines the main stages of dairy product production, in particular cleaning, normalization, pasteurization, homogenization, fermentation and packaging. Special attention is paid to the impact of technological processes on the quality, safety and shelf life of dairy products. The work contains a theoretical analysis, practical recommendations for optimizing production and increasing the efficiency of dairy raw material processing. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14305 |
Розташовується у зібраннях: | Біолого-технологічний |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота Тиводар.pdf Restricted Access | 1,42 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити Запит копії |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.