Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14833
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorSun, Yongshuai-
dc.contributor.authorСан, Йоншуай-
dc.date.accessioned2025-12-01T09:10:23Z-
dc.date.available2025-12-01T09:10:23Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationFaculty of Food Technology ; of science manager A. Helikhuk_UA
dc.identifier.urihttps://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/14833-
dc.descriptionМетою кваліфікаційної роботи є розширення асортименту варених ковбасних виробів шляхом наукового обґрунтування та розробки технології функціонального продукту, збагаченого білково-рослинною добавкою на основі ізоляту соєвого білка, сочевичного борошна та порошку топінамбура. У роботі теоретично обґрунтовано та експериментально доведено доцільність використання комплексної білково-рослинної добавки як багатофункціонального інгредієнта у м'ясних емульсійних системах. Розроблено раціональну композицію добавки «Biolife-70», що забезпечує високі функціонально-технологічні властивості. Встановлено оптимальні технологічні параметри використання добавки: раціональний гідромодуль для гідратації 1:4 та оптимальний рівень заміни м'ясної сировини — 15%. На основі проведених досліджень розроблено рецептуру та комплексну технологію функціональної вареної ковбаси «Біолайф». Комплексна оцінка готового продукту підтвердила його високу харчову та біологічну цінність, гармонійні органолептичні показники, покращену стабільність при зберіганні та відповідність вимогам безпеки. Проведено економічне обґрунтування проєкту, що підтвердило його високу рентабельність та доцільність впровадження.uk_UA
dc.description.abstractThe subject of the research is the establishment of the regularities of the influence of a complex protein-plant supplement (based on soy protein isolate, lentil flour, and Jerusalem artichoke powder) and its processing parameters on the physicochemical, structural-mechanical, microbiological, and consumer properties of a functional cooked sausage. The aim of the qualification thesis is to expand the range of cooked sausage products through the scientific substantiation and development of a technology for a functional product enriched with a protein-plant supplement. In this work, the feasibility of using a complex protein-plant supplement as a multifunctional ingredient in meat emulsion systems is theoretically substantiated and experimentally proven. A rational composition for the "Biolife-70" supplement has been developed, which ensures high functional and technological properties. The optimal technological parameters for the use of the supplement have been established: a rational hydration ratio of 1:4 and an optimal meat replacement level of 15%. Based on the research conducted, a formulation and a comprehensive technology for the "Biolife" functional cooked sausage have been developed. A comprehensive evaluation of the finished product confirmed its high nutritional and biological value, harmonious organoleptic characteristics, improved stability during storage, and compliance with safety requirements. An economic justification of the project was carried out, which confirmed its high profitability and feasibility of implementation.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherSNAUuk_UA
dc.subjectcooked sausagesuk_UA
dc.subjectprotein-plant supplementuk_UA
dc.subjectsoy protein isolateuk_UA
dc.subjectварені ковбасиuk_UA
dc.subjectбілково-рослинна добавкаuk_UA
dc.subjectізолят соєвого білкаuk_UA
dc.titleImproving technology of meat products enriched with alternative proteinsuk_UA
dc.title.alternativeУдосконалення технології м’ясних виробів збагачених альтернативними білкамиuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Розташовується у зібраннях:Харчових технологій

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Сан Йоншуай.pdf
  Restricted Access
1,31 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.