Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/1686
Title: | Идентификация Enterobacter sakazakii в сыром молоке для производства сухих детских смесей |
Other Titles: | Ідентифікація Enterobacter sakazakii в сирому молоці для виробництва сухих дитячих сумішей Identification of Enterobacter sakazakii in raw milk for the production of powdered infant formula |
Authors: | Бергилевич, Александра Николаевна Гришина, Евгения Андреевна Касянчук, Виктория Викторовна Бергілевич, Олександра Миколаївна Грішина, Євгенія Андріївна Касянчук, Вікторія Вікторівна Bergilevich, Oleksandra Mykolayvna Grishina, Eugenya Andryivna Kasyanchuk, Victoria Vyktorivna |
Keywords: | бактерия Enterobacter sakazakii микробиологический риск сухие молочные смеси для детей сырое молоко бактерія Enterobacter sakazakii мікробіологічний ризик сухі молочні суміші для дітей сухі молочні суміші для дітей bacterium Enterobacter sakazakii microbiological risk powdered infant formula raw milk |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | Частное предприятие Технологический центр |
Citation: | Бергилевич, А. М. Идентификация Enterobacter sakazakii в сыром молоке для производства сухих детских смесей [Електронный ресурс] / А. М. Бергилевич, Е. А. Гришина, В. В. Касянчук // Восточно-европейский журнал передовых технологий, 2014. – №12. – Х.: Частное предприятие Технологический центр, 2014. – Т. 2. – С. 42 – 47. |
Abstract: | Идентифицирован из сырого молока высших сортов, предназначенного для производства детского питания, новый для Украины условно-патогенный микроорганизм – Enterobacter sakazakii, сформирован его микробиологический профиль и проведено официальное депонирование в коллекции Национального центра штаммов микроорганизмов. Выявлено, что температура пастеризации молока 58 °С и выше на протяжении от 1 до 3-х минут инактивирует Enterobacter sakazakii. Ідентифіковано з сирого молока вищих гатунків, яке призначене для виробництва дитячого харчування, новий для України умовно-патогенний мікроорганізм – Enterobacter sakazakii, сформовано його мікробіологічний профіль та здійснено офіційне депонування в колекції Національного центру штамів мікроорганізмів.Виявлнго, що температура пастеризації молока 58 °С та вище протягом від 1 до 3-х хвилин інактивує Enterobacter sakazakii. |
Description: | Identified from raw milk of higher grades, for the production of baby food, new for Ukraine conditionally pathogen - Enterobacter sakazakii, formed its microbiological profile and a formal deposition in the collection of the National Center of microorganisms. Revealed that the temperature pasteurization of milk 58 ° C and above for 1 to 3 minutes to inactivate Enterobacter sakazakii. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1686 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Бергилевич А.Н., Гришина Е.А., Касянчук В.В.pdf | 623,93 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.