Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/1708
Title: Перспективи використання цитрусових плодів у складі гелеподібної десертної продукції на основі системи «альгінат натрію-пробіотичні мікроорганізми»
Other Titles: Перспективы использования цитрусовых плодов в составе гелеобразной десертной продукции на основе системы «альгинат натрия-пробиотические микроорганизмы»
Prospects for the use of citrus fruit dessert consisting of a gel-based products of the "sodium alginate-probiotic microorganisms"
Authors: Пивоваров, П. П.
Пивоваров, Є. П.
Кондратюк, Н. В.
Степанова, Т. М.
Пивоваров, П. П.
Пивоваров, Е. П.
Кондратюк, Н. В.
Степанова, Т. М.
Pivovarov, P. P.
Pivovarov, E. P.
Kondratjuk, N. V.
Stepanova, T. M.
Keywords: пробіотичні мікроорганізми
пектинові речовини
десертна продукція
пробиотические микроорганизмы
пектиновые вещества
десертная продукция
probiotic microorganisms
pectin
dessert products
Issue Date: 2013
Citation: Пивоваров П. П. Перспективи використання цитрусових плодів у складі гелеподібної десертної продукції на основі системи «альгінат натрію-пробіотичні мікроорганізми» [Електронний ресурс] / П. П. Пивоваров, Є. П. Пивоваров, Н. В. Кондратюк, Т. М. Степанова // Наукові праці Одеської національної академії харчових технологій. - Одеса: 2013. - Вип. 44. - Том 2. - С. 118-120.
Abstract: В матеріалах статті наведено нові підходи до розробки технології гелеподібної десертної продукції на основі цитрусових плодів. Окреслено корисну дію складових даної сировини на організм людини. Наведено можливість використання пробіотичних мікроорганізмів у таких системах завдяки уміщенню їх у гелі на основі альгінату натрію з максимальним збереженням життєвої активності та морфологічних ознак представників облігатної мікрофлори. В материалах статьи приведены новые подходы к разработке технологии гелеобразной десертной продукции на основе цитрусовых плодов. Определено полезное действие составляющих данного сырья на организм человека. Приведены возможности использования пробиотических микроорганизмов в таких системах благодаря внесению их в гели на основе альгината натрия с максимальным сохранением жизненной активности и морфологических признаков представителей облигатной микрофлоры.
Description: In article materials it is investigated phases of life cycle Bifidobacterium longum in food nutrient mediums on the basis of dairy whey. Certain conditions and periods of storage of food nutrient mediums with live microorganisms-representatives microflorae. Possibility of use of the considered systems in quality incapsulants for creation of a new kind of culinary production with probiotic properties is proved.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/1708
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Пивоваров_Кондратюк_Степанова_ОНАХТ.pdf261,66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.