Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2061
Title: Основи формування і розвитку м’ясо-молочного скотарства: історичний аспект
Other Titles: Основы формирования и развития мясо-молочного скотоводства: исторический аспект
Formation and development of meat and dairy cattle: a historical perspective
Authors: Лозинська, І. В.
Лозинская, И. В.
Lozynska, I. V.
Keywords: м’ясо-молочне скотарство
сільськогосподарські підприємства
мясо-молочное скотоводство
сельскохозяйственные предприятия
meat and dairy cattle
agricultural enterprises
Issue Date: 12-Mar-2014
Citation: Лозинська І. В. Основи формування і розвитку м’ясо-молочного скотарства: історичний аспект [Електронний ресурс] / І. В. Лозинська // Львівська наука : Матеріали науково-практичної конференції. - Львів. - 2014. - Т. 3. - С. 67-71.
Abstract: На сьогодні в Україні розводять 11 порід молочного напряму продуктивності, 7 комбінованого і 13 м’ясного. Найчисленніші чорно-ряба та українська чорно-ряба молочна (36,3 %), червона степова (34,5 %), українська червоно-ряба молочна разом із симентальською (23,9 %), лебединська (3,6 %), інші породи (1,7 %). У країнах Європи значну увагу приділяють розведенню тварин комбінованого напряму продуктивності, які здатні до високої молочної продуктивності й відрізняються від молочних порід кращими м’ясними якостями. Молочно-м’ясну худобу вигідно розводити тому, що вона може в більшій мірі використовувати грубі та соковиті корми з меншою витратою концентрованих. На сегодня в Украине разводят 11 порід молочного направления производительности, 7 комбинированного и 13 мясного. Самые обширные черно-рябая и украинская черно-рябая молочная (36,3 %), красная степная (34,5 %), украинская красно-рябая молочная вместе из симментальской (23,9 %), лебединська (3,6 %), другие породи (1,7 %). В странах Европы значительное внимание уделяют разведению животных комбинированного направления производительности, которые способные к высокой молочной производительности и отличаются от молочных пород лучшими мясными качествами. Молочно-мясной скот удобно разводить потому, что она может в большей мере использовать грубые и сочные корма с меньшей затратой концентрированных.
Description: Today in Ukraine 11 species bred dairy productivity, 7 and 13 combined meat. The most numerous black-and-white and black-and-white Ukrainian dairy (36.3%), red steppe (34.5%), Ukrainian red-and-white dairy with Simmental (23.9%), Lebedynska (3.6%), other species (1.7%). In Europe, much attention is paid to breeding animals directly combined performance that are capable of high milk production and dairy breeds differ from better meat quality. Milk and beef cattle breed advantageous because it can increasingly use coarse and succulent food with less concentrated.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2061
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8. Основи формування і розвитку.pdf70,33 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.