Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/2208
Назва: Маркери патогенності e.coli o157: h7 та основні гени-мішені для діагностики цього мікроорганізму в яловичині тест-системою ПЛР
Інші назви: Маркеры патогенности e.coli o157: h7 и основные гены-мишени для диагностики этого микроорганизма в говядине тест-системой ПЛР
Мarkers to pathogenicity e.coli o157: h7 and main-target for diagnostics of this microorganism in beef with test-system PLR
Автори: Бергілевич, О. М.
Касянчук, В. В.
Єфімова, O. М.
Бергилевич, А. Н.
Касянчук, В. В.
Ефимова, O. Н.
Berhilevych, O. N.
Kasianchuk, V. V.
Efimova, O. N.
Ключові слова: E. coli O157:H7
гени-мішені
тест-система
E. coli O157:H7
гены-мишени
тест-система
E. coli O157: H7
target genes
test system
Дата публікації: 2014
Видавництво: Харківська державна зооветеринарна академія
Бібліографічний опис: Бергілевич О. М. Маркери патогенності E.coli O 157-H7 та основні гени-мішені для діагностки цього мікроорганізму в яловичині ПЛР-системою [Електронний ресурс] / О. М. Бергілевич, В. В. Касянчук, О. М. Єфімова // Проблеми зооінженерії та ветеринарної медицини : збірник наукових праць Харківської державної зооветеринарної академії. - Сер. "Ветеринарні науки" / Харківська державна зооветеринарна академія. - 2014. - Вип. 29. - Ч. 2. - С. 188-191.
Короткий огляд (реферат): В статті наведено основні відомості про кишкову паличку О157:H7, яка викликає геморагічну діарею і вважається небезпечним харчовим патогеном. Більшість спалахів харчових отруєнь людей були пов'язані з вживанням яловичого фаршу. Основними факторами патогенності сeровару E.coli O157:H7 - є веротоксини Stx1 та Stx2 (або тільки Stx2), білок інтімін, відповідальний за адгезію збудника до епітеліальних клітин кишечника, ентерогемолізін і джгутиковий антиген H7. Гени E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic є основними генами-мішенями для діагностичних ПЛР-тест-систем, що використовуються при ідентифікації цього мікроорганізму. Обобщены теоретические данные про кишечную палочку О157: H7, которая практически не изучена и не диагностируется в Украине. E.coli вызывает геморрагическую диарею и относится к опасным пищевым патогенам. Наиболее часто пищевые отравления вызывает пищевые продукты из говяжьего фарша. Основными факторами патогенности сeровара Escherichia coli O157:H7 являются веротоксины Stx1 и Stx2 (или только Stx2), белок интимин, ентерогемолизин и жгутиковий антиген H7. Гены E. coli O157:H7 stx1, stx2, hly і flic, являються основными генами-мишенями для диагностических ПЛР-тест-систем для идентификации этого микроорганизма.
Опис: In the article summarizes theoretical data about E. coli O157: H7, which has not been studied and is not diagnosed in Ukraine. E.coli causes hemorrhagic diarrhea and classified as a dangerous food pathogens. Most often, food poisoning causes food ground beef products. The main factors of pathogenicity serovara Escherichia coli O157: H7 are verotoxins Stx1 and Stx2 (or only Stx2), intimin protein, and flagellar antigen enterogemolizin H7. Genes E. coli O157: H7 stx1, stx2, hly i flic, yavlyayutsya major target genes for diagnostic PLR-test systems for the identification of this organism.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2208
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бергілевич О.М.pdf163,83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.