Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2288
Title: Аналіз мікробної забрудненості свиногосподарств та мікробіологічний моніторинг вирощування поросят
Other Titles: Анализ микробной загрязненности свинохозяйств и микробиологический мониторинг выращивания поросят.
Analysis microbial contamination of pig farms and microbiological monitoring growing piglets
Authors: Шкромада, Оксана Іванівна
Шкромада, Оксана Ивановна
Shkromada, Oksana
Keywords: мікробна забрудненість
свині
мікроорганізми
микробная загрязненность
свиньи
микроорганизмы
мicrobial contamination
pigs
micro-organisms
Issue Date: 2014
Citation: Шкромада О. І. Аналіз мікробної забрудненості свиногосподарств та мікробіологічний моніторинг вирощування поросят [Електронний ресурс] / О. І. Шкромада // Науково-технічний бюлетень ДНДКІ ветпрепаратів та кормових добавок. - 2014. - Вип. 15. - № 2, 3. - С. 148-153.
Abstract: У статті наведені результати мікробної забрудненості дослідних господарств України серед поголів’я свиней різних вікових груп. Доведено, що в свиногосподарствах у цеху опоросу найчастіше виявляли ешерихії – 65 %, стафілококів – 15 %, стрептококів – 12 %, клостридій – 4 % та інші види мікроорганізмів – 4 %. Кількість кишкової палички у цехах дорощування була меншою, порівняно з цехом опоросу, і склала – 56 %, відсоток кокових форм не змінився (стафілококів – 12 %, стрептококів – 16 %), не виділялись клостридії, ієрсиній – 7 %. В статье приведены результаты микробной загрязненности опытных хозяйств Украины среди поголовья свиней различных возрастных групп. Доказано, что в свиногосподарствах в цеху опороса чаще виявляли эшерихий - 65 %, стафилококков - 15 %, стрептококков - 12%, клостридий - 4% и другие виды микроорганизмов - 4%. Количество кишечной палочки в цехах доращивания было меньше по сравнению с цехом опороса, и составляло - 56%, процент кокковых форм не изменился (стафилококков - 12%, стрептококков - 16%), не выделялись клостридии, иерсиний - 7%.
Description: This paper presents the results of microbial contamination research enterprises of Ukraine among the number of pigs of different age groups. It is proved that the pig farms in the shop farrowing often found Escherichia - 65% of staphylococci - 15%, streptococci - 12% clostridia - 4% and other microorganisms - 4%. The number of E. coli in the shops rearing was less compared to shop farrowing, and was - 56%, the percentage of coccoid forms did not change (staphylococci - 12%, streptococci - 16%) are not allocated Clostridium, Yersinia - 7%.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2288
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шкромада О.І. Аналіз мікробної забрудненості.pdf212 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.