Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/231| Title: | Фізико-хімічні показники м’яса дикої водоплавної дичини Слобожанського регіону в залежності від терміну зберігання |
| Other Titles: | Физико-химические показатели мяса дикой водоплавающей птицы Слобожанского региона в зависимости от срока хранения Physical and chemical indexes of meat of wild waterfowl Slobozhansky region |
| Authors: | Зубко, Н. В. Зубко, Н. В. Zubko, N. V. |
| Keywords: | м’ясо промислової птиці птахівництво мясо промышленной птицы птицеводство |
| Issue Date: | 2010 |
| Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
| Citation: | Зубко Н. В. Фізико-хімічні показники м’яса дикої водоплавної дичини Слобожанського регіону в залежності від терміну зберігання [Електронний ресурс] / Н. В.Зубко // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2010. – Вип. 3(26). – С. 62-65. |
| Abstract: | В статті приведені фізико-хімічні показники м’яса дикої та домашньої водоплавної птиці. Встановлено, що м`ясо дикої водоплавної птиці відноситься до високоякісних дієтичних продуктів і містить на 18-20% меньше жиру, на 0.1-8% білка, вологі на 20.0-20.2%, золи на 0.2-0.5% більше, ЛЖК – на 2.0-2.2 %, перекісне число меньше ніж у домашньої водоплавної птиці. Фізико-хімічні показники м’яса дикої водоплавної птиці через 72 години практично не змінюються в порівнянні зі свіжим м’ясом. Слобожанского региона в зависимости от срока хранения. В статье приведены физико-химические показатели мяса дикой и домашней водоплавающей птицы. Установлено, что мясо дикой водоплавающей птицы относится к высококачественным диетическим продуктам и содержит на 18-20% меньше жира, на 0.1-8% белка, влаги на 20.0-20.2%, золы больше на 0.2-0.5%, ЛЖК- на 2.0-2.2%, Кислотное и перекисное число меньше чем у домашней водоплавающей птицы. Физико-химические показатели мяса дикой водоплавающей птицы через 72 часа практически не изменяются в сравнении со свежим мясом. |
| Description: | Physical and chemical indexes over of meat of wild and domestic waterfowl are brought in the article. It is set that meat of wild waterfowl behaves to high-quality dietary foods and contains less fat on 18-20%, on 0.1-8% squirrel, moistures on 20.0-20.2%, an ash is more on 0.2-0.5%, ЛЖК- on 2.0-2.2%, Acid and перекисное number less than at domestic waterfowl. The physical and chemical indexes of meat of wild waterfowl in 72 hour practically do not change by comparison to fresh meat. |
| URI: | http://hdl.handle.net/123456789/231 |
| Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.