Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/2678
Title: | Ветеринарно-санітарний контроль мікробіологічних показників яловичих туш та санітарних умов їх виробництва |
Other Titles: | Ветеринарно-санитарный контроль микробиологических показателей говяжьих туш и санитарных условий их производства. Veterinary and sanitary control of microbiological parametrs of beef carcasses and sanitary conditions of their production |
Authors: | Касянчук, В. В. Єфімова, О. М. Бергілевич, О. М. Скляр, О. І. Кустуров, В. Б. Касянчук, В. В. Ефимова, О. Н. Бергилевич, А. Н. Скляр, А. И. Кустуров, В. Б. Kasianchuk, V. Efimova, O. Berhilevych, O. Sklуar, O. Kusturov, V. |
Keywords: | яловичі туші санітарія мікробіологічні критерії говяжьи туши санитария микробиологические критерии beef carcasses sanitation microbiological criteria |
Issue Date: | 2015 |
Citation: | Ветеринарно-санітарний контроль мікробіологічних показників яловичих туш та санітарних умов їх виробництва [Електронний ресурс] / В. В. Касянчук, О. М. Єфімова, О. М. Бергілевич [та ін.] // Science Rise (РИНЦ (Россия) та ін. : науковий журнал. - 2015. - № 1 /3 (6). - С. 49-55. |
Abstract: | Визначено, що кількість бактерій родини Enterobacteriaceae та показник КМАФАнМ на поверхнях туш яловичини залежать від рівня санітарії на забійних підприємствах, від пори року, від місця відбору проб. Встановлено, що за умови належного рівня санітарії кількість бактерій родини Enterobacteriaceae на поверхні туші в середньому становила: після зняття шкури 3,22±0,7 Log КУО/см2, а після нутрування – 3,37±0,7 Log КУО/см2. Определено, что количество бактерий семейства Enterobacteriaceae и показатель КМАФАнМ на поверхностях тушь говядины зависят от уровня санитарии на убойных предприятиях, от времени года, от места отбора проб. Установлено, что при условии надлежащего уровня санитарии количество бактерий семейства Enterobacteriaceae на поверхности туши в среднем составляла: после снятия шкуры 3,22 ± 0,7 Log КОЕ / см2, а после нутровки - 3,37 ± 0,7 Log КОЕ / см2. |
Description: | Determined that number of bacteria family Enterobacteriaceae and total bacterial count (TBC) on the surfaces of beef carcasses depends on the level of sanitation in slaughterhouses, the season, the place of sampling swabs. Established that given an adequate level of sanitation after slaughter bacterial family Enterobacteriaceae on the surface of the carcass averaged, after skinning 3,22 ± 0,7 Log CFU / cm2, and after evisceration - 3,37 ± 0,7 Log CFU / cm2. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/2678 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ветеринарно-санітарний контроль мікробіологічних показників яловичих туш.pdf | 336,14 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.