Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/3431
Title: Заходи підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в умовах глобалізації
Other Titles: Меры повышения конкурентоспособности молокоперерабатывающих предприятий в условиях глобализации
Measures improving the competitiveness of dairy processing enterprises in conditions of globalization
Authors: Бричко, А. М.
Бричко, А. М.
Brychko, A. M.
Keywords: молокопереробні підприємства
конкурентоспроможність
глобалізація
молокоперерабатывающие предприятия
конкурентоспособность
глобализация
dairy processing enterprises
competitiveness
globalization
Issue Date: 2015
Publisher: Харківський національний аграрний університет ім. В. В. Докучаєва
Citation: Бричко А. М. Заходи підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в умовах глобалізації [Електронний ресурс] / А. М. Бричко // Вісник ХНАУ. - Серія “Економічні науки”. – 2015. – № 5. – С. 207-211
Abstract: У статті визначені фактори, що впливають на підвищення конкурентоспроможності молокопереробних підприємств в умовах глобалізації. Зроблено висновок про те, що від різних факторів залежить здатність молокопереробних підприємств адаптуватись в умовах нестабільності та визначати рівень своєї конкурентоспроможності. В статье определены факторы, влияющие на повышение конкурентоспособности молокоперерабатывающих предприятий в условиях глобализации. Сделан вывод о том, что от разных факторов зависит способность молокоперерабатывающих предприятий адаптироваться в условиях нестабильности и определять уровень своей конкурентоспособности.
Description: This paper suggests that in Ukraine, the dairy processing sector has a high potential, but it is not enough effectively used today. Improving the competitiveness of dairy processing enterprises is subject of research, due to ensure the effectiveness of the company. Determination of factors influencing the competitiveness of the dairy processing enterprises in conditions of globalization is an actual today. Conclusion has been made about the competitiveness of dairy processing enterprises depends on influence of factors: support from the state, science and technology, innovation, investment policy of the enterprise, the degree of implementation of modern technologies production and management activities, from the development perspective directions of increased use of capacity in technology, information, innovative spheres functioning of the enterprise. Depends on this the enterprise’s ability to adapt and survive in a competitive environment and globalization processes.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3431
Appears in Collections:Статті, тези доповідей



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.