Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/3810
Назва: Биологическая ценность молочного жира коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы
Інші назви: Біологічна цінність молочного жиру корів української бурої молочної породи та сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи
Biological value of dairy fat cows Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed
Автори: Приходько, Н. Ф.
Приходько, М. Ф.
Prikhodko, N. F.
Ключові слова: украинская бурая молочная порода
сумской внутрипородный тип украинской черно-пестрой молочной породы
коровы
українська бура молочна порода
сумський внутрішньопородний тип української чорно-рябої молочної породи
корови
Ukrainian brown milk breed
Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed
cows
Дата публікації: 2016
Видавництво: БГСХА
Бібліографічний опис: Приходько Н. Ф. Биологическая ценность молочного жира коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы [Электронный ресурс] / Н. Ф. Приходько // Актуальные проблемы интенсивного развития животноводства : материалы ХІХ Междунар. науч.- практ.конф., (г. Горки, 2-3 июня 2016 г.). – Горки : БГСХА, 2016. – Вип. 19. – Ч. 2. – С. 137-143.
Короткий огляд (реферат): В статье приведены результаты исследования жирнокислотного состава липидов молока коров украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы, оценка его, определение биологической ценности и ее межпородных различий. Установлено, что по содержанию большинства жизненно важных жирных кислот и их соотношений, влияющих на биологическую ценность и усвояемость молочного жира, преимущество принадлежит животным сумского внутрипородного типа УЧПМП. Данные по содержанию жирных кислот в молоке могут использоваться в молокоперерабатывающей промышленности для создания специальных молочных продуктов, а также в селекции для выведения животных с более полезными свойствами молока. У статті наведені результати дослідження жирнокислотного складу ліпідів молока корів української бурої молочної породи та сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи, проведена його оцінка, визначена біологічна цінність та її міжпородні відмінності. Встановлено, що по вмісту більшості життєво важливих жирних кислот та їх співвідношень, що впливають на біологічну цінність та засвоюваність молочного жиру, перевага належить тваринам сумського внутрішньопородного типу української чорно-рябої молочної породи. Дані по вмісту жирних кислот в молоці можуть бути використані в молокопереробній промисловості для створення спеціальних молочних продуктів, а також в селекції тварин з більш корисними властивостями молока.
Опис: The results of the study of fatty acid composition of milk of cows of lipids Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, his score, determining its biological value and interbreed differences. It was found that the content of most of the essential fatty acids and their relations that affect the bioavailability and digestibility of the milk fat, the advantage belongs to the animals Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed. Іndex on the content of fatty acids in the milk can be used in the dairy industry for special milk products, as well as in the selection of animals for breeding with more beneficial properties of the milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/3810
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Приходько Н.Ф. Биологическая ценность молочного жира.pdf202,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.