Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/389
Назва: Жирнокислотний склад молочного жиру корів-дочок бугаїв-плідників української бурої молочної породи і сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи
Інші назви: Жирнокислотный состав молочного жира коров-дочерей быков-производителей украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы
Fatty acids composition of milk fat of cows-daughters of bulls-producers of the ukrainian brown milk breed and sumy type of ukrainian blackly-pied milk breed
Автори: Приходько, М. Ф.
Приходько, М. Ф.
Prikhodko, M. F.
Ключові слова: біологічні властивості молока
засвоюваність
биологические свойства молока
усвояемость
Дата публікації: 2011
Видавництво: Сумський національний аграрний ун-т
Бібліографічний опис: Приходько М. Ф. Жирнокислотний склад молочного жиру корів-дочок бугаїв-плідників української бурої молочної породи і сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип. 7(18). – С. 70-74.
Короткий огляд (реферат): Досліджено та оцінено жирнокислотний склад ліпідів молока корів-дочок бугаїв-плідників україн ської бурої молочної породи та сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи, вивчено його вплив на біологічну цінність молока, засвоюваність молочного жиру. Виявлені і запропоновані для подальшого племінного використання в стаді бугаї-плідники дочки яких продукують молоко з найвищим вмістом біологічно важливих жирних кислот, для ведення подальшої селекційної роботи, щодо вдосконалення біологічних властивостей молока корів новостворених порід північно- східного регіону України. Исследовано и оценено жирнокислотный состав липидов молока коров-дочерей быков-производителей украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской чорно-пестрой молочной породы, изучено его влияние на биологическую ценность молока, усвояемость молочного жира. Выявлены и предложены для дальнейшего племенного использования в стаде быки- производители дочери, которых продуцируют молоко с наивысшим содержанием биологически важных жирных кислот, для ведения дальнейшей селекционной работы с целью совершенствования биологических особенностей молока коров недавно созданных пород северо-восточного региона Украины.
Опис: Investigational and appraised fatty acids composition of fat of cows-daughters of bulls-producers of the Ukrainian brown milk breed and Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, his influence is studied on the biological value of milk, comprehensibility of milk fat. Discovered and offered for subsequent реdigree use in а herd bulls-producers daughter which product milk with greatest content biologically important fat асіds, for the conduct of further selection work with the purpose of perfection of biological features of milk of cows recently the created breeds of north-eastern region of Ukraine. Keywords: milk fat, fat acids, cows-daughters, bulls-producers, Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://hdl.handle.net/123456789/389
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
22.pdf16,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити
22.pdf16,43 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.