Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/389
Title: Жирнокислотний склад молочного жиру корів-дочок бугаїв-плідників української бурої молочної породи і сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи
Other Titles: Жирнокислотный состав молочного жира коров-дочерей быков-производителей украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской черно-пестрой молочной породы
Fatty acids composition of milk fat of cows-daughters of bulls-producers of the ukrainian brown milk breed and sumy type of ukrainian blackly-pied milk breed
Authors: Приходько, М. Ф.
Приходько, М. Ф.
Prikhodko, M. F.
Keywords: біологічні властивості молока
засвоюваність
биологические свойства молока
усвояемость
Issue Date: 2011
Publisher: Сумський національний аграрний ун-т
Citation: Приходько М. Ф. Жирнокислотний склад молочного жиру корів-дочок бугаїв-плідників української бурої молочної породи і сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи [Електронний ресурс] / М. Ф. Приходько // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Тваринництво» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип. 7(18). – С. 70-74.
Abstract: Досліджено та оцінено жирнокислотний склад ліпідів молока корів-дочок бугаїв-плідників україн ської бурої молочної породи та сумського внутріпородного типу української чорно-рябої молочної породи, вивчено його вплив на біологічну цінність молока, засвоюваність молочного жиру. Виявлені і запропоновані для подальшого племінного використання в стаді бугаї-плідники дочки яких продукують молоко з найвищим вмістом біологічно важливих жирних кислот, для ведення подальшої селекційної роботи, щодо вдосконалення біологічних властивостей молока корів новостворених порід північно- східного регіону України. Исследовано и оценено жирнокислотный состав липидов молока коров-дочерей быков-производителей украинской бурой молочной породы и сумского внутрипородного типа украинской чорно-пестрой молочной породы, изучено его влияние на биологическую ценность молока, усвояемость молочного жира. Выявлены и предложены для дальнейшего племенного использования в стаде быки- производители дочери, которых продуцируют молоко с наивысшим содержанием биологически важных жирных кислот, для ведения дальнейшей селекционной работы с целью совершенствования биологических особенностей молока коров недавно созданных пород северо-восточного региона Украины.
Description: Investigational and appraised fatty acids composition of fat of cows-daughters of bulls-producers of the Ukrainian brown milk breed and Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed, his influence is studied on the biological value of milk, comprehensibility of milk fat. Discovered and offered for subsequent реdigree use in а herd bulls-producers daughter which product milk with greatest content biologically important fat асіds, for the conduct of further selection work with the purpose of perfection of biological features of milk of cows recently the created breeds of north-eastern region of Ukraine. Keywords: milk fat, fat acids, cows-daughters, bulls-producers, Ukrainian brown milk breed, Sumy type of the Ukrainian blackly-pied milk breed
URI: http://hdl.handle.net/123456789/389
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
22.pdf16,43 MBAdobe PDFView/Open
22.pdf16,43 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.