Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/429
Title: | Добова динаміка осмотичноактивних речовин в молоці корів за періодами та впродовж всієї лактації |
Other Titles: | Суточная динамика осмотичноактивних веществ в молоке коров по периодам и в течение всей лактации |
Authors: | Камбур, М. Д. Замазій, А. А. Передера, О. С. Камбур, М. Д. Замазий, А. А. Передера, А. С. Kambur, M. D. Zamaziy, A. A. Perederа, A. |
Keywords: | тваринництво фізіологія тварин животноводство физилогия животных |
Issue Date: | 2012 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Камбур М. Д. Добова динаміка осмотичноактивних речовин в молоці корів за періодами та впродовж всієї лактації [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур, А. А. Замазій, О. С. Передера // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2012. – Вип. 1(30). – С. 18-21. |
Abstract: | Формування водно-сольової фази молока корів є складним фізіологічним процесом, який супроводжується із зберіганням ізоосмотичності рідин організму. Встановлена взаємозалежність поглинання тканинами молочної залози корів осмотичноактивних речовин з притікаючої крові, що відображається на складі молока за періодами лактації. Результати досліджень свідчать, що від першого періоду лактації до третьої в молоці підвищується вміст загального білка, лактози. Вміст мінеральних речовин у молоці та його водна фаза знижується. Формирование водно-солевой фазы молока коров является сложным физиологическим процессом, который сопровождается с сохранением изоосмотичности жидкостей организма. Установлена взаимозависимость поглощения тканями молочной железы коров осмотически активных веществ с прибывающей кровью, что отражается на составе молока по периодам лактации. Результаты исследований свидетельствуют, что от первого периода лактации до третьего в молоке повышается содержание общего белка, лактозы. Содержание минеральных веществ в молоке и его водная фаза снижается. |
Description: | Formation of water-salt phase of milk cows is a complex physiological process that is accompanied with storage izoosmotychnosti fluids. The established interdependence absorption breast tissue of cows osmotychnoaktyvnyh substances prytikayuchoyi blood appears on the stock of milk per lactation. Studies indicate that from the first period to the third lactation in milk increased content of total protein, lactose. The content of minerals in milk and its aqueous phase decreases. |
URI: | http://hdl.handle.net/123456789/429 |
Appears in Collections: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.