Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/4511
Назва: | Урожайность и качество семян сои при применении сеникации и десикации в условиях Левобережной Лесостепи Украины |
Інші назви: | Урожайність і якість насіння сої за застосуванні сеникації і десикації в умовах Лівобережного Лісостепу України Yield capacity and quality of soybean seeds when applying seniccation and desiccation under the conditions of left-bank forest-steppe of Ukraine |
Автори: | Романько, Юрий Александрович Мельник, Андрей Васильевич Романько, Юрій Олександрович Мельник, Андрій Васильович Romanko, Yuriy Oleksandrovych Melnyk, Andriy Vasylovych |
Ключові слова: | соя десикация сеникация соя десикація сеникація soybean desiccation seniccation |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Самарская государственная сельськохозяйственная академия |
Бібліографічний опис: | Романько Ю. А. Урожайность и качество семян сои при применении сеникации и десикации в условиях Левобережной Лесостепи Украины [Электронный ресурс] / Ю. А. Романько, А. В. Мельник // Известия Самарской государственной сельськохозяйственной академии : научный журнал. – Самара : Самарская государственная сельськохозяйственная академия, 2016. – № 2. – С. 15–18. |
Короткий огляд (реферат): | Опыт закладывался в Институте сельского хозяйства северо-востока Украины НААН. По результатам исследований установлено, что на продолжительность вегетации влияли как сортовые особенности, так и применение десикации и сеникации. Максимальный уровень урожайности в среднем за 2007−2009 гг. было получено у сорта Васильковская - 2,50 т/га. Существенно меньшую урожайность (2,0 т/га) обеспечил сорт Аннушка. На вариантах десикации содержание белка было на уровне (33,9−34,1 %). Содержание масла в семенах исследуемых сортов варьировало от 20,0 до 24,1 %. Дослід закладався в Інституті сільського господарства північного сходу України НААН. За результатами досліджень встановлено, що на тривалість вегетації впливали як сортові особливості, так і застосування десикації і сеникації. Максимальний рівень врожайності в середньому за 2007-2009 рр. було отримано у сорту Васильківська - 2,50 т / га. Істотно меншу врожайність (2,0 т / га) забезпечив сорт Аннушка. На варіантах десикации вміст білка було на рівні (33,9-34,1%). Вміст олії в насінні досліджуваних сортів варіював від 20,0 до 24,1%. |
Опис: | The experiment was carried at the Institute of Agriculture of the Northeast of NAAS of Ukraine. The maximum level of yield capacity on the average in 2007-2009 was obtained from Vasilkovskaya variety – 2.50 t/ha. Annushka variety provided significantly lower yields (2.0 t/ha). On the variants of desiccation the protein content was at (33,9-34,1 %). Oil content of the seed of studied varieties ranged from 20.0 to 24.1 %. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4511 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Романько Ю. А. Урожайность и качество семян.pdf | 2,54 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.