Please use this identifier to cite or link to this item: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/4541
Title: Вплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зерна
Other Titles: Влияние альтернариозного черного зародыша на показатели качества зерна
Effect of black embryo alternarioznohoquality score grain
Authors: Карпенко, К. О.
Рожкова, Т. О.
Власенко, В. А.
Карпенко, Е. А.
Рожкова, Т. А.
Власенко, В. А.
Karpenko, K. O.
Rozhkova, T. О.
Vlasenko, V. A.
Keywords: пшениця м'яка озима
імунітет
альтернаріозний чорний зародок
пшеница мягкая озимая
иммунитет
альтернариозный черный зародыш
winter bread wheat
resistance
alternarioznyy black embryo
Issue Date: 2016
Citation: Карпенко К. О. Вплив альтернаріозного чорного зародку на показники якості зерна [Електронний ресурс] / К. О. Карпенко, Т. О. Рожкова, В. А. Власенко // Досягнення та перспективи генетики, селекції і рослин зернових культур : міжнародна наук.- практ. конф., присв. 150-річчю від дня народження С. Л. Франкфурта,(м. Київ,18 листопада 2016 р.). - Київ, 2016. - С. 137-138.
Abstract: За результатами досліджень виявлено, що захворювання «чорний зародок» у зоні північно-східного Лісостепу викликається переважно грибами роду Alternaria. Серед досліджуваних зразків сорт Відрада виявився найменш стійким до захворювання. У зернівках з чорним зародком уміст білка в середньому зростав на 0,7%, також збільшувався вміст сирої клейковини у 2014 р. на 1,9% та на 1,6% у 2015 р. відповідно, порівняно з зерном без візуальних проявів хвороби. По результатам исследований выявлено, что заболевание «черный зародыш» в зоне северо-восточной Лесостепи вызывается преимущественно грибами рода Alternaria. Среди исследуемых образцов сорт Отрада оказался наименее устойчивым к заболеванию. В зерновках с черным зародышем содержимое белка в среднем увеличевался на 0,7%, также увеличивалось содержание сырой клейковины в 2014 на 1,9% и на 1,6% в 2015 соответственно по сравнению с зерном без визуальных проявлений болезни.
Description: According to the research found that the disease "black germ" in the area of north-eastern forest-steppe caused mainly fungi of Alternaria. Among the variety of samples Joy was less resistant to disease. In grains of black germ protein content increased on average by 0.7%, also increased wet gluten content in 2014 by 1.9% and 1.6% in 2015, respectively, compared with the grain without visual manifestations of the disease.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/4541
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карпенко К. О. Вплив альтернаріозного.pdf142,46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.