Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5100
Title: | Технологія виробництва плавлених сирів та технічне переоснащення ПАТ «Пирятинський сирзавод» (цех із виробництва плавлених сирів) |
Other Titles: | Технология производства плавленых сыров и техническое переоснащение ОАО «Пирятинский сырзавод» (цех по производству плавленых сыров) Technology of production of melted cheese and technical re-equipment of PJSC "Pyryatynsky cheese factory" (cheese production plant) |
Authors: | Прасол, Юлія Сергіївна Прасол, Юлия Сергеевна Prasol, Yuliya Sergeevna |
Keywords: | сир твердий масло вершкове масло підсирне твёрдый сыр масло сливочное масло подсырное hard cheese butter butter for cheese |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Факультет харчових технологій; наук. керівник Л. М. Кітченко |
Abstract: | Метою проекту є вивчення технології виробництва плавлених сирів та проектний розрахунок цеху. У проекті проаналізовано стан молочної промисловості, описані інноваційні технології виробництва плавлених сирів та зроблений розрахунок сировини, допоміжних матеріалів та готової продукції; також підібрано обладнання для ефективної роботи цехів, визначені виробничі площі. Опрацьовані питання з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, приділено увагу аспектам охорони навколишнього середовища. Розраховано економічну ефективність діяльності технічного переоснащення заводу. Целью проекта является изучение технологии производства плавленых сыров и проектный расчет цеха. В проекте проанализировано состояние молочной промышленности, описаны инновационные технологии производства плавленых сыров и произведен расчет сырья, вспомогательных материалов и готовой продукции; также подобрано оборудование для эффективной работы цехов, определенные производственные площади. Проработаны вопросы по охране труда и безопасности в чрезвычайных ситуациях, уделено внимание аспектам охраны окружающей среды. Рассчитана экономическая эффективность деятельности технического перевооружения завода. |
Description: | The purpose of the project is to study the technology of production of processed cheeses and design calculations of the workshop. The project analyzes the state of the dairy industry, describes innovative technologies for the production of processed cheeses and calculates raw materials, auxiliary materials and finished products; Also selected equipment for efficient work of shops, defined production areas. The issues of occupational safety and security in emergencies have been addressed, attention has been paid to aspects of environmental protection. The economic efficiency of the technical re-equipment of the plant is calculated. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5100 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Прасол Ю.С..pdf Restricted Access | 707,15 kB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.