Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5297
Title: | Удосконалення технології сирників з використанням безглютенового борошна |
Other Titles: | Совершенствование технологии сырников с использованием безглютеновой муки Improvement of technology of cheese cakes using gluten-free flour |
Authors: | Павлюченко, О. В. Павлюченко, О. В. Pavluchenko, O. V. |
Keywords: | сирники сир кисломолочний безглютенове борошно сырники творог безглютеновая мука cheesecakes curd gluten-free flour |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник О. Ю. Мельник |
Abstract: | Розробка технології безглютенових сирників на основі рисового кукурудзяного або гречаного борошна дозволить розширити асортимент безглютенової продукції, збагатити страву клітковиною, вітамінами, вуглеводами і білками. Безглютенові сирники можна вживати людям для лікувального та лікувально-профілактичного харчування. На основі експериментальних досліджень і апробацій була розроблена рецептура якісних кукурудзяних сирників, які мають велику кількість поживних речовин і є безпечними для вживання хворим на целіакію. Разработка технологии безглютеновых сырников на основе рисовой, кукурузной або гречневой муки позволит расширить ассортимент безглютеновой продукции, обогатить блюдо клетчаткой, витаминами, углеводами и белками. Безглютеновые сырники можно употреблять людям для лечебного и лечебно-профилактического питания. На основе экспериментальных исследований и апробаций была разработана рецептура качественных кукурузных сырников, которые имеют большое количество питательных веществ и являются безопасными для употребления больным целиакией. |
Description: | Development of technology for gluten-free cheesecakes based on rice, corn or buckwheat flour will expand the range of gluten-free products, fiber-enriched meal, vitamins, carbohydrates and proteins. Gluten-free cheese cakes can be consumed by people for medicinal and preventive nutrition. On the basis of experimental research and testing we have developed the formulation of high-quality gluten-free cheesecakes, which have a large amount of nutrients and are safe for consumption by celiac patients. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5297 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Павлюченко О. В. Диплом.pdf Restricted Access | 2,58 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.