Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5376
Title: | Удосконалення технології продукту сирного для салатів |
Other Titles: | Усовершенствование технологии продукта сырного для салатов Improvement of the technology of cheese cheese for salads |
Authors: | Швидкий, Єгор Сергійович Швидкий, Егор Сергеевич Shvidky, E. S. |
Keywords: | сирний продукт борошно арахісу сухе молоко сырный продукт муку арахиса сухое молоко cheese product peanut flour milk powder |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Сумський національний аграрний ун-т |
Citation: | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Ф. В. Перцевой |
Abstract: | Проведено огляд літературних джерел щодо теоретичних аспектів виробництва сирних продуктів із комбінованим рецептурним складом, розглянуто перспективи використання сухого молока та борошна арахісу.Визначено раціональну кількість та послідовність внесення борошна арахісового до складу продукту, досліджено вплив різних технологічних факторів на функціонально-технологічні властивості сирного продукту, встановлено вплив основних рецептурних компонентів на фізико-хімічні та органолептичні показники сирного продукту. Розроблено науково обґрунтовану технологію сирного продукту з використанням борошна арахісового, визначено його харчову цінність. Розроблено проект нормативної та технологічної документації, а також надано рекомендації щодо використання сирного продукту у складі салатів. Проведен обзор литературных источников по теоретическим аспектам производства сырных продуктов с комбинированным рецептурным составом, рассмотрены перспективы использования сухого молока и муки арахиса. Определено рациональное количество и последовательность внесения муки арахисового в состав продукта, исследовано влияние различных технологических факторов на функционально-технологические свойства сырного продукта, установлено влияние основных рецептурных компонентов на физико-химические и органолептические показатели сырного продукта. Разработана научно обоснованная технология сырного продукта с использованием муки арахиса, определена его пищевая ценность. Разработан проект нормативной и технологической документации, а также даны рекомендации по использованию сырного продукта в составе салатов. |
Description: | The review of literature sources on the theoretical aspects of the production of cheese products with a combined formulation composition is reviewed, prospects for the use of dried milk and peanut flour are discussed. The rational amount and sequence of introducing peanut flour into the product was determined, the influence of various technological factors on the functional and technological properties of the cheese product was investigated, the influence of the main formulation components on the physicochemical and organoleptic parameters of the cheese product was determined. A scientifically based technology of a cheese product using peanut flour was developed, its nutritional value was determined. A draft of normative and technological documentation has been developed, and recommendations have been made on the use of cheese products in salads. |
URI: | http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5376 |
Appears in Collections: | Харчових технологій |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Швидкий Є. С. Диплом.pdf Restricted Access | 4,33 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.