Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/5732
Title: Органолептична й дегустаційна оцінка м'ясних напівфабрикатів
Other Titles: Органолептическая и дегустационная оценка мясных полуфабрикатов
Tasting and organoleptic evaluation of meat products
Authors: Старосельська, А. Л.
Старосельская, А. Л.
Staroselska, A. L.
Keywords: органолептичне дослідження
м'ясні напівфабрикати
якість
органолептическое исследование
мясные полуфабрикаты
качество
organoleptic study
meat products
quality
Issue Date: 2017
Publisher: СНАУ
Citation: Старосельська А. Л. Органолептична й дегустаційна оцінка м'ясних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / А. Л. Старосельська // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 1 (40). – С. 78-81.
Abstract: У статті представлені результати досліджень м'ясних напівфабрикатів січених методом органолептичної оцінки. Органолептичну оцінку напівфабрикатів проводили для встановлення відповідності органолептичних показників якості вимогам чинних нормативних документів. Визначали такі показники: зовнішній вигляд, колір, смак, запах, консистенцію за допомогою органів чуттів відповідно до ГОСТ 9959-91 та ДСТУ 4437:2205. Встановлено, що всі зразки досліджуваної продукції відповідають нормам, встановленим нормативно-технічною документацією. В статье представлены результаты исследований мясных полуфабрикатов рубленых методом органолептического анализа. Органолептическую оценку мясных полуфабрикатов осуществляли для установления соответствия органолептических показателей качества требованиям действующих нормативных документов. Определяли такие показатели: внешний вид, цвет, консистенцию, вкус, запах. Установили, что все образцы исследуемой продукции отвечают нормам.
Description: The article presents the results of researches of meat products, using method of organoleptic analysis. Sensory evaluation semi-finished products were carried out to establish compliance with the organoleptic indicators of the quality requirements of the applicable documents. Determined such indicators: appearance, color, texture, taste,smell. Found that all samples of the studied products meet the standards.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/5732
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
17.pdf841,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.