Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6117
Title: Дослідження плівок на основі уронатних полісахаридів методом диференційально-скануючої калориметрії
Other Titles: Исследование пленок на основе уронатных полисахаридов методом дифференциально-сканирующей калориметрии
Research of envelopes based on uronate polysaccharides be the method of differential scanning calorimetry
Authors: Кондратюк, Н. В.
Пивоваров, Є. П.
Степанова, Т. М.
Кондратюк, Н. В.
Пивоваров, Е. П.
Степанова, Т. М.
Kondratjuk, N. V.
Pivovarov, Ye. P.
Stepanova, T. M.
Keywords: харчові плівки
уронатні полісахариди
іонотропне гелеутворення
пищевые пленки
уронатные полисахариды
ионотропное гелеобразование
food envelopes
uronate polysaccharides
ionotropic gelation
Issue Date: 2018
Citation: Кондратюк Н. В. Дослідження плівок на основі уронатних полісахаридів методом диференційально-скануючої калориметрії [Електронний ресурс] / Н. В. Кондратюк, Є. П. Пивоваров, Т. М. Степанова // Харчова наука і технологія. – 2018. – Т. 12, № 2. – С. 20-28.
Abstract: У даній статті розглядається питання вивчення властивостей плівок на основі уронатних полісахаридів (альгінату натрію та пектину низькоетерифікованого амідованого), створених за принципом іонотропного гелеутворення за участю іонів кальцію. В статье на основании анализа органолептических и структурно-механических свойств желе установлено, что в случае использования полисахаридных смесей, количество концентрата сока можно уменьшить на 30% без ухудшения органолептических свойств готового продукта, что позволяет судить об экономической эффективности разработки.
Description: In this article discussed the study of the envelopes composition based on uronate polysaccharides such as sodium alginate and pectin of low-esterified amidated which created on the principle of ionotropic gelation with the participation of calcium ions.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/6117
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кондратюк_Пивоваров_Степанова.pdf419,91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.