Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6283
Назва: Визначення вмісту поліфенольних сполук в екстракті з листя Ginkgo biloba L.
Інші назви: Определение содержания полифенольных соединений в экстракте из листьев Ginkgo biloba L.
Determination of the content of polyphenolic compounds in the leaf extract of Ginkgo biloba L.
Автори: Пономарьова, Людмила Миколаївна
Ярощук, Роман Анатолійович
Пономарева, Людмила Николаевна
Ярощук, Роман Анатольевич
Ponomarova, Liudmyla Mykolaivna
Yaroshchuk, Roman Anatoliiovych
Ключові слова: екстракт листя Ginkgo biloba
екстракція
екстрагент
экстракт листьев Ginkgo biloba
экстракция
экстрагент
leaf extract of Ginkgo biloba
extraction
extractant
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТДВ «ІНТЕРХІМ»
Бібліографічний опис: Пономарьова Л. М. Визначення вмісту поліфенольних сполук в екстракті з листя Ginkgo biloba L. [Електронний ресурс] / Л. М. Пономарьова, Р. А. Ярощук // Проблеми та досягнення сучасної хімії : збірник тез доповідей XX Наукової молодіжної конференції, (Одеса, 27-28 вересня 2018 р.). – Одеса, 2018. – С. 84.
Короткий огляд (реферат): Вивчали основні фактори для визначення повноти і швидкості екстракції: дисперсність рослинної сировини, природа екстрагента, тривалість екстрагування. Встановлено, що найбільший вміст фенольних сполук зафіксовано для зразків зі ступенем подрібнення 0,5 – 0,25 мм (21,02 %); найкращі екстрагенти – вода (12,7 %) та 70% етиловий спирт (11,8 %); оптимальна тривалість одноразового екстрагування водою – 60 хв (18,4 %); 70% етиловим спиртом – 45 хв (15,8 %). Изучали основные факторы для определения полноты и скорости экстракции: дисперсность растительного сырья, природа экстрагента, продолжительность экстрагирования. Установлено, что наибольшее содержание фенольных соединений зафиксировано для образцов со степенью измельчения 0,5 - 0,25 мм (21,02%); лучшие экстрагенты - вода (12,7%) и 70% этиловый спирт (11,8%); оптимальная продолжительность однократного извлечения водой - 60 мин (18,4%); 70% этиловым спиртом - 45 мин (15,8%).
Опис: The main factors for determining the completeness and speed of extraction were studied: dispersion of plant material, nature of extractant, duration of extraction. It was established that the highest content of phenolic compounds was observed for specimens with a degree of crushing of 0.5 - 0.25 mm (21.02%); The best extragens are water (12.7%) and 70% ethyl alcohol (11.8%); the optimal duration of one-time extraction with water is 60 minutes (18.4%); 70% ethyl alcohol - 45 minutes (15.8%).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6283
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
tezy_Odessa2.pdf644,14 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.