Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6432
Назва: Перспективи застосування пінч-технологій в енергозбереженні на підприємствах харчової галузі
Інші назви: Перспективы применения пинч-технологий в энергосбережении на предприятиях пищевой отрасли
Perspectives of application of pinch technologies in energy saving at the enterprises of the food industry
Автори: Рожкова, Л. Г.
Радчук, О. В.
Савченко-Перерва, М. Ю.
Рожкова, Л. Г.
Радчук, О. В.
Савченко-Перерва, М. Ю.
Rozhkova, L. G.
Radchuk, O. V.
Savchenko, M. Yu.
Ключові слова: енергозбереження
енергоефективність
регенерація тепла
энергосбережение
энергоэффективность
регенерация тепла
energy saving
energy efficiency
heat regeneration
Дата публікації: 2017
Видавництво: Сумський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Рожкова Л. Г. Перспективи застосування пінч-технологій в енергозбереженні на підприємствах харчової галузі [Електронний ресурс] / Л. Г. Рожкова, О. В. Радчук, М. Ю. Савченко-Перерва // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Механізація та автоматизація виробничих процесів" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2017. - Вип. 10 (32). – С. 117-122.
Короткий огляд (реферат): Статья присвячена перспективам застосування пінч-аналізу в харчовій галузі. Розглянуто методологію застосування пінч-аналізу в світовій практиці і стосовно до процесів переробки харчових продуктів. Оскільки пінч-аналіз - методологія мінімізації енергоспоживання технологічного процесу шляхом розрахунку, обгрунтованого з точки зору термодинаміки обсягу енергоспоживання, то впровадження пінч-технологій дуже перспективно при енергозбереженні в харчовій галузі. Статья посвящена перспективам применения пинч-анализа в пищевой отрасли. Рассмотрена методология применения пинч-анализа в мировой практике и применительно к процессам переработки пищевых продуктов. Поскольку пинч-анализ – методология минимизации энергопотребления технологического процесса путем расчета, обоснованного с точки зрения термодинамики объема энергопотребления, то внедрение пинч-технологий весьма перспективно при энергосбережении в пищевой отрасли.
Опис: The article is devoted to the prospects of applying pinch analyzes in the food industry. The methodology of applying pinch analysis in the world practice and in relation to processes of processing of food products is considered. Since pin analysis is a methodology for minimizing the energy consumption of a technological process by calculating a thermodynamic based on the amount of energy consumption, the introduction of pin technology is very promising at energy conservation in the food industry. Currently pins analysis has a reputation as an expensive and complicated application of the methodology. However, in the case of simple processes, calculations can be performed manually or with the help of software tools (including those distributed free of charge). The level at which the cost of projects with the use of pin-analysis begins, is about 5 thousand euros. A simple analysis can be performed even on the basis of a small amount of data. Given the high impact of pinch analysis, pinch methodology is a highly effective and relatively cheap energy saving method, even at its fairly high cost. Punch technology in the food industry can be very promising, given the widespread use of thermal regimes in the processing of food products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6432
Розташовується у зібраннях:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
23.pdf582,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.