Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6565
Title: Придатність до промислової переробки селекційного матеріалу картоплі
Other Titles: Пригодность к промышленной переработки селекционного материала картофеля
Suitability for industrial processing of potato breeding material
Authors: Авраменко, В. І.
Авраменко, В. И.
Avramenko, V. I.
Keywords: картопля
селекційний матеріал
суха речовина
картофель
селекционный материал
сухое вещество
potatoes
breeding material
dry matter
Issue Date: 2018
Publisher: Сумський національний аграрний університет
Citation: Авраменко В. І. Придатність до промислової переробки селекційного матеріалу картоплі [Електронний ресурс] / В. І. Авраменко // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Агрономія і біологія" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 3 (35). – С. 90-93.
Abstract: Визначена придатність до промислової переробки за вмістом сухої речовини у 15 зразків селекційного матеріалу картоплі Інституту проблем картоплярства Сумського національного аграрного університету. Найбільший вміст сухої речовини з середнім показником 24,4 % – мають 20 % номерів, з високим вмістом – 33,3 %, з середнім показником 23,4 %. Селекційні номери, що мають середній вміст сухої речовини складають 26,7 %, з середнім показником 22,6 %. Низький вміст показали 20 % номерів з середнім показником 21,2 %. Определена пригодность к промышленной переработке по содержанию сухого вещества в 15 образцах селекционного материала картофеля Института проблем картофелеводства Сумского национального аграрного университета. Наибольшее содержание сухого вещества со средним показателем 24,4 % имеют 20 % образцов, с высоким содержанием – 33,3 %, со средним показателем - 23,4 %. Селекционные номера, имеющие среднее содержание сухого вещества, составляют 26,7 % со средним показателем 22,6 %. Низкое содержание показали 20 % образцов со средним показателем 21,2 %. Образцы с повышенным и высоким содержанием сухого вещества более всего пригодны к промышленной переработке и дают выше выход готового продукта.
Description: The availability to the industrial processing due to dry matter content of 15 samples the breeding potatoes’ of the Institute of Potato Problems, SNAU was determined. The most dry matter content with average 24,4 % have got 20 % samples with high content – 33,3 %, with average – 23,4 %. The breeding samples that have got the average content of dry matter comprise 26,7 %, with average – 22,6 %. The low content have got 20 % samples with average 21,2 %. The numbers with the highest and high content of dry matter are the most suitable to the industrial processing and give the significant yield of the end-product.
URI: http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6565
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
16.pdf413,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.