Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6570
Назва: | Забезпеченість тканин молочної залози леткими жирними кислотами для синтезу молока за умов різного протеїнового живлення корів |
Інші назви: | Обеспеченность тканей молочной железы летучими жирными кислотами для синтеза молока в условиях разного протеинового питания коров Ensuring of the breast tissues with lean fatty acids for the synthesis of milk under conditions of various protein feed of cows |
Автори: | Камбур, М. Д. Камбур, М. Д. Kambur, M. D. |
Ключові слова: | адсорбція попередники молочна залоза адсорбция предшественники молочная железа adsorption precursors mammary gland |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Сумський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Камбур М. Д. Забезпеченість тканин молочної залози леткими жирними кислотами для синтезу молока за умов різного протеїнового живлення корів [Електронний ресурс] / М. Д. Камбур // Вісник Сумського національного аграрного університету : науковий журнал. - Сер. "Ветеринарна медицина" / Сумський національний аграрний університет. - Суми : СНАУ, 2018. - Вип. 11 (43). – С. 7-11. |
Короткий огляд (реферат): | В статті наведені результати проведених досліджень щодо динаміки поглинання попередників для синтезу складових компонентів молока тканинами молочної залози впродовж доби за умов зниженого рівня протеїнового забезпечення тварин. Встановлено, що після раннього доїння тканини молочної залози поглинали 42,56 % ЛЖК, що на 5,36 % менше, даного показника корів контрольної групи. Після обіднього доїння тканини молочної залози корів першої дослідної групи підвищили використання летких жирних кислот до 42,22 %. В послідуючі два дослідження, в період після обіднього доїння тканини молочної залози корів знизили поглинання летких жирних кислот до 37,21 %. Після вечірнього доїння поглинання летких жирних кислот тканинами молочної залози корів становила 36,58 %, і знижувала їх абсорбцію до 29,20, що на 4,45 % менше, ніж у корів контрольної групи. В статье приведены результаты проведенных исследований динамики поглощения предшественников для синтеза составляющих компонентов молока тканями молочной железы в течение суток в условиях пониженного уровня протеинового обеспечения животных. Установлено, что после раннего доения ткани молочной железы поглощали 42,56 % МЖШ, что на 5,36 % меньше, данного показателя коров контрольной группы. После обеденного доения ткани молочной железы коров первой опытной группы повысили использования летучих жирных кислот в 42,22 %. В последующие два исследования в период послеобеденного доения ткани молочной железы коров незначительно снизили поглощения летучих жирных кислот в 37,21 %. После вечернего доения поглощения летучих жирных кислот тканями молочной железы коров составила 36,58 %, и снижала их абсорбцию в 29,20 %. Данный процесс протекал на 4,45 % меньше, чем у коров контрольной группы. |
Опис: | In the article results of conducted researches of dynamics of absorption of precursors for synthesis of constituent components of milk by tissues of a mammary gland during the day in the conditions of the reduced level of protein maintenance of animals are resulted. It was established that after the early milking of the breast tissue, 42.56 % of MHCW was absorbed, which is 5.36 % less, this indicator of the control group's cows. After lunch, the breast tissue of cows in the first experimental group increased the use of volatile fatty acids to 42.22 %. In the subsequent two studies in the period after dairy milking, the breast tissue of the cows slightly reduced the absorption of volatile fatty acids to 37.21 %. After evening milk absorption of volatile fatty acids by tissues of the breast of cows was 36.58 %, and reduced their absorption to 29.20 %. This process proceeded by 4.45 % less than that of control group cows. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6570 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий журнал "Вісник СНАУ" |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
1.pdf | 403,44 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.