Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/6705
Назва: Визначення вмісту нітрат-іонів у коренеплодах хімічними методами аналізу
Інші назви: Определение содержания нитрат-ионов в корнеплодах химическими методами анализа
Determination of the content of nitrate ions in root crops by chemical analysis methods
Автори: Гузь, О. І.
Долбаносова, Р. В.
Гузь, О. И.
Долбаносова, Р. В.
Huz, O.
Dolbanosova, R.
Ключові слова: хімічні методи аналізу
нітрат-іони
аналітичні методи аналізу
химические методы анализа
нитрат-ионы
аналитические методы анализа
chemical methods of analysis
nitrate ions
analytical methods of analysis
Дата публікації: 2018
Видавництво: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка
Бібліографічний опис: Гузь О. І. Визначення вмісту нітрат-іонів у коренеплодах хімічними методами аналізу [Електронний ресурс] / О. І. Гузь, Р. В. Долбаносова // Актуальні задачі хімії : дослідження та перспективи : матеріали Всеукраїнської конференції, (Житомир, 16 травня 2018 р.). - Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2018. - С. 20-22.
Короткий огляд (реферат): Проведено експериментальне дослідження – визначення вмісту нітратів-іонів у коренеплодах, а саме: моркви, редису та столового буряка з використанням найбільш чутливих, експресних, доступних хімічних методів аналізу. Реакція з дифеніламіном була покладена в основу проведення дослідження, визначення вмісту нітрат-іонів в коренеплодах та проведено порівняльну характеристику результатів з ГДК. Проведено экспериментальное исследование - определение содержания нитратов-ионов в корнеплодах, а именно: моркови, редиса и столовой свеклы с использованием наиболее чувствительных, экспрессных, доступных химических методов анализа. Реакция с дифениламина была положена в основу проведения исследования, определение содержания нитрат-ионов в корнеплодах и проведена сравнительная характеристика результатов с ПДК.
Опис: An experimental study was carried out to determine the content of nitrate ions in root crops, namely carrots, radish and table beet using the most sensitive, expressive, available chemical methods of analysis. The reaction with diphenylamine was the basis for conducting the study, determining the content of nitrate ions in the root crops, and a comparative characterization of the results with the MPC.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6705
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.