Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/6705
Title: | Визначення вмісту нітрат-іонів у коренеплодах хімічними методами аналізу |
Other Titles: | Определение содержания нитрат-ионов в корнеплодах химическими методами анализа Determination of the content of nitrate ions in root crops by chemical analysis methods |
Authors: | Гузь, О. І. Долбаносова, Р. В. Гузь, О. И. Долбаносова, Р. В. Huz, O. Dolbanosova, R. |
Keywords: | хімічні методи аналізу нітрат-іони аналітичні методи аналізу химические методы анализа нитрат-ионы аналитические методы анализа chemical methods of analysis nitrate ions analytical methods of analysis |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Вид-во ЖДУ ім. І. Франка |
Citation: | Гузь О. І. Визначення вмісту нітрат-іонів у коренеплодах хімічними методами аналізу [Електронний ресурс] / О. І. Гузь, Р. В. Долбаносова // Актуальні задачі хімії : дослідження та перспективи : матеріали Всеукраїнської конференції, (Житомир, 16 травня 2018 р.). - Житомир : Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2018. - С. 20-22. |
Abstract: | Проведено експериментальне дослідження – визначення вмісту нітратів-іонів у коренеплодах, а саме: моркви, редису та столового буряка з використанням найбільш чутливих, експресних, доступних хімічних методів аналізу. Реакція з дифеніламіном була покладена в основу проведення дослідження, визначення вмісту нітрат-іонів в коренеплодах та проведено порівняльну характеристику результатів з ГДК. Проведено экспериментальное исследование - определение содержания нитратов-ионов в корнеплодах, а именно: моркови, редиса и столовой свеклы с использованием наиболее чувствительных, экспрессных, доступных химических методов анализа. Реакция с дифениламина была положена в основу проведения исследования, определение содержания нитрат-ионов в корнеплодах и проведена сравнительная характеристика результатов с ПДК. |
Description: | An experimental study was carried out to determine the content of nitrate ions in root crops, namely carrots, radish and table beet using the most sensitive, expressive, available chemical methods of analysis. The reaction with diphenylamine was the basis for conducting the study, determining the content of nitrate ions in the root crops, and a comparative characterization of the results with the MPC. |
URI: | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/6705 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Визначення вмісту нітрат-іонів у коренеплодах хімічними методами аналізу.pdf | 167,17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.