Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/678
Title: Санітарна оцінка коропів при філометроїдозі
Other Titles: Санитарная оценка карпов при филометроидозе
Authors: Петров, Р. В.
Петров, Р. В.
Petrov, R. V.
Keywords: ветеринарно-санітарна експертиза
рибопереробна промисловість
захворювання риби
ветеринарно-санитарная экспертиза
рыбоперерабатывающая промышленность
заболевания рыб
Issue Date: 2011
Publisher: Сумський національний аграрний ун-т
Citation: Петров Р. В. Санітарна оцінка коропів при філометроїдозі [Електронний ресурс] / Р. В. Петров // Вісник Сумського національного аграрного ун-ту : науковий журнал. – Сер. «Ветеринарна медицина» / Сумський НАУ. – Суми, 2011. – Вип.2(29). – С.143-146.
Abstract: У даній статті описані клінічні ознаки, перебіг і ветеринарно-санітарна оцінка риби при філометроідозе. Загальна екстенсивність інвазії за дослідженими рибам склала 85,7%, а загальна інтенсивність інвазії 6,28. Проведена ветеринарно-санітарна експертиза риби при філометроідозі. Риба за своїми показниками свіжості відповідає вимогам для свіжої риби, хоча число Неслера дорівнює 1,2, що є характерним для риби сумнівної свіжості. Партія риби, яка представлена для ветеринарно-санітарної експертизи до реалізації не допущена, її необхідно направити в заклади громадського харчування. Знищувати (спалювати, закопувати тощо) таку рибу не раціонально. Надано рекомендації господарству для ліквідації та профілактики цього захворювання. В данной статье описаны клинические признаки, течение и ветеринарно-санитарная оценка рыбы при филометроидозе. Общая экстенсивность инвазии по исследованным рыбам составила 85,7 %, а общая интенсивность инвазии 6,28. Проведена ветеринарно-санитарная экспертиза рыбы при филометроидозе. Рыба по своим показателям свежести отвечает требованиям для свежей рыбы, хотя число Неслера равняется 1,2, что является характерным для рыбы сомнительной свежести. Партия рыбы, которая представлена для ветеринарно-санитарной экспертизы к реализации не допущена, ее необходимо направить в заведения общественного питания. Уничтожать (сжигать, закапывать и тому подобное) такую рыбу не рационально. Предоставлены рекомендации хозяйству для ликвидации и профилактики этого заболевания.
URI: http://repo.sau.sumy.ua/handle/123456789/678
Appears in Collections:Науковий журнал "Вісник СНАУ"

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
50.pdf319,12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.