Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7126
Назва: | Морфологічний склад туш свиней за різного типу годівлі, тривалості утримання на дорощувані та передзабійної живої маси |
Інші назви: | Морфологический состав туш свиней при различных типа кормления, длительности удержания на доращивание и предубойной живой массы Morphological composition of tunnel of swine for a different type of horizon, half of treatment of treatment and preventional living mass |
Автори: | Михалко, О. Г. Повод, М. Г. Вдовіченко, Ю. В. Нечмілов, В. М. Михалко, А. Г. Повод, Н. Г. Вдовиченко, Ю. В. Нечмилов, В. М. Michalko, O. G. Proved, M. G. Vdovichenko, Yu. V. Nechmilov, V. M. |
Ключові слова: | морфологічний склад типи годівлі жива маса морфологический состав типы кормления живая масса morphological composition types of feeding live weight |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Вінницький НАУ |
Бібліографічний опис: | Морфологічний склад туш свиней за різного типу годівлі, тривалості утримання на дорощувані та передзабійної живої маси [Електронний ресурс] / О. Г. Михалко, М. Г. Повод, Ю. В. Вдовіченко, В. М. Нечмілов // Аграрна наука та харчові технології : збірник наукових праць міжнародної нуково-практичної конференції, ( м. Вінниця, 2018 р.). - Вінниця : Вінницький НАУ, 2018. - Вип 3(102). - С. 47-56. |
Короткий огляд (реферат): | Вивчався морфологічний склад туш свиней за різного типу годівлі, тривалості утримання на дорощувані та передзабійної живої маси в умовах промислової технології виробництва свинини. Встановлено високі показники м’ясності туш за всіх вагових категорій, що вивчались. Морфологічний склад туш свиней найбільшою мірою залежав від передзабійної живої маси, далі від типу годівлі та термінів дорощування. Спостерігалось збільшення вмісту жиру та зменшення вмісту м’яса та кісток зі збільшенням передзабійної живої маси за обох типів годівлі незалежно від тривалості дорощування. Изучался морфологический состав туш свиней разного типа кормления, продолжительности удержания на дорощувани и предубойной живой массы в условиях промышленной технологии производства свинины. Установлены высокие показатели мясности тушь всех весовых категорий, которые изучались. Морфологический состав туш свиней в наибольшей степени зависел от предубойной живой массы, дальше от типа кормления и сроков доращивания. Наблюдалось увеличение содержания жира и уменьшение содержания мяса и костей с увеличением предубойной живой массы за обоих типов кормления независимо от продолжительности доращивания. |
Опис: | Studied the morphological composition of pig carcasses for different types of feeding, the duration of retention on grown and premature live weight in conditions of industrial technology of pork production. High rates of carcass meat production were established for all weight categories studied. The morphological composition of pig carcasses was mostly dependent on premature live weight, further on the type of feeding and the terms of grazing. There was an increase in fat content and a decrease in the content of meat and bones with an increase in pre-free live weight for both types of feeding, regardless of the duration of graying. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7126 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Морфологічний склад туш свиней.pdf | 220,79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.