Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7212
Назва: | Залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів від технологічних факторів |
Інші назви: | Зависимость прочности структуры гелей на основе бинарной комбинации полисахаридов от технологических факторов Dependence of the strength of gel structure on the basis of binary combination of polyesaharides from technological factors |
Автори: | Перцевой, Ф. В. Бідюк, Д. О. Кошель, О. Ю. Журахов, В. А. Перцевой, Ф. В. Бидюк, Д. О. Кошель, Е. Ю. Журахов, В. А. Pertsevoy, F. V. Bidyuk, D. O. Koshel, O. Yu. Zhurahov, V. А. |
Ключові слова: | камідь ксантану камідь тари структуроутворення камедь ксантана камедь тары структурообразования xanthan gum tara gum konjak gum |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського |
Бібліографічний опис: | Залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів від технологічних факторів [Електронний ресурс] / Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, О. Ю. Кошель, В. А. Журахов // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. – Сер. «Технічні науки». - 2018. - Т. 29 (68), № 6 (2). - С. 129-132. – Режим доступу : http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29%2868%29_6%282%29__26. – Заголовок з екрану. |
Короткий огляд (реферат): | В статті досліджено залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів: камеді ксантану та камеді тари від декількох факторів: температури гідратації, тривалості диспергування та додаткового нагрівання. Приведена залежність кратності збільшення міцності структури гелів після додаткового нагрівання від температури початкової гідратації. Встановлено, що збільшення температури гідратації у діапазоні від 10±2 оС до 90±2оС обумовлює зростання міцності до 26 разів відносно контролю, а додаткове нагрівання сприяє збільшенню міцності гелю у 1,14 до 5,95 разів. В статье исследована зависимость прочности структуры гелей на основе бинарной комбинации полисахаридов: камеди ксантана и камеди тары от нескольких факторов: температуры гидратации, продолжительности диспергирования и дополнительного нагрева. Приведена зависимость кратности увеличения прочности структуры гелей после дополнительного нагрева от температуры начальной гидратации. Установлено, что увеличение температуры гидратации в диапазоне от 10 ± 2 ° С до 90 ± 2оС обусловливает рост прочности в 26 раз относительно контроля, а дополнительный нагрев способствует увеличению прочности геля в 1,14 до 5,95 раз. |
Опис: | Іn the article the dependence of the strength of the structure of gels on the basis of the binary combination of polysaccharides: gummed xanthan gum and tar gums is investigated from several factors: the temperature of hydration, the duration of dispersion and additional heating. The dependence of the multiplicity of increasing the strength of the structure of gels after additional heating from the temperature of the initial hydration is given. It was established that an increase in the temperature of hydration in the range of 10 ± 2 ° C to 90 ± 2 ° C results in a strength increase of up to 26 times relative to control, and additional heating contributes to an increase in the strength of the gel in 1.14 to 5.95 times. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7212 |
Розташовується у зібраннях: | Статті, тези доповідей |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
6.pdf | 199,29 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.