Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/7212
Title: | Залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів від технологічних факторів |
Other Titles: | Зависимость прочности структуры гелей на основе бинарной комбинации полисахаридов от технологических факторов Dependence of the strength of gel structure on the basis of binary combination of polyesaharides from technological factors |
Authors: | Перцевой, Ф. В. Бідюк, Д. О. Кошель, О. Ю. Журахов, В. А. Перцевой, Ф. В. Бидюк, Д. О. Кошель, Е. Ю. Журахов, В. А. Pertsevoy, F. V. Bidyuk, D. O. Koshel, O. Yu. Zhurahov, V. А. |
Keywords: | камідь ксантану камідь тари структуроутворення камедь ксантана камедь тары структурообразования xanthan gum tara gum konjak gum |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського |
Citation: | Залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів від технологічних факторів [Електронний ресурс] / Ф. В. Перцевой, Д. О. Бідюк, О. Ю. Кошель, В. А. Журахов // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. – Сер. «Технічні науки». - 2018. - Т. 29 (68), № 6 (2). - С. 129-132. – Режим доступу : http://nbuv.gov.ua/UJRN/sntuts_2018_29%2868%29_6%282%29__26. – Заголовок з екрану. |
Abstract: | В статті досліджено залежність міцності структури гелів на основі бінарної комбінації полісахаридів: камеді ксантану та камеді тари від декількох факторів: температури гідратації, тривалості диспергування та додаткового нагрівання. Приведена залежність кратності збільшення міцності структури гелів після додаткового нагрівання від температури початкової гідратації. Встановлено, що збільшення температури гідратації у діапазоні від 10±2 оС до 90±2оС обумовлює зростання міцності до 26 разів відносно контролю, а додаткове нагрівання сприяє збільшенню міцності гелю у 1,14 до 5,95 разів. В статье исследована зависимость прочности структуры гелей на основе бинарной комбинации полисахаридов: камеди ксантана и камеди тары от нескольких факторов: температуры гидратации, продолжительности диспергирования и дополнительного нагрева. Приведена зависимость кратности увеличения прочности структуры гелей после дополнительного нагрева от температуры начальной гидратации. Установлено, что увеличение температуры гидратации в диапазоне от 10 ± 2 ° С до 90 ± 2оС обусловливает рост прочности в 26 раз относительно контроля, а дополнительный нагрев способствует увеличению прочности геля в 1,14 до 5,95 раз. |
Description: | Іn the article the dependence of the strength of the structure of gels on the basis of the binary combination of polysaccharides: gummed xanthan gum and tar gums is investigated from several factors: the temperature of hydration, the duration of dispersion and additional heating. The dependence of the multiplicity of increasing the strength of the structure of gels after additional heating from the temperature of the initial hydration is given. It was established that an increase in the temperature of hydration in the range of 10 ± 2 ° C to 90 ± 2 ° C results in a strength increase of up to 26 times relative to control, and additional heating contributes to an increase in the strength of the gel in 1.14 to 5.95 times. |
URI: | http://repo.snau.edu.ua/handle/123456789/7212 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.