Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7692
Title: Дослідження сировини й готових сільськогосподарських продуктів сучасними фізичними й фізико-хімічними методами
Other Titles: Исследование сырья и готовых сельскохозяйственных продуктов современными физическими и физико-химическими методами
The study of raw materials and finished agricultural products by modern physical and physico-chemical methods
Authors: Хурсенко, Світлана Миколаївна
Хурсенко, Светлана Николаевна
Khursenko, Svetlana
Keywords: сировина, сільськогосподарські продукти
сучасні фізичні методи
фізико-хімічні методи
сырье
сельскохозяйственные продукты
современные физические методы
raw materials
agricultural products
modern physical methods
Issue Date: 2019
Citation: Хурсенко С. М. Дослідження сировини й готових сільськогосподарських продуктів сучасними фізичними й фізико-хімічними методами [Електронний ресурс] / С. М. Хурсенко // Матеріали 25-ої Міжнародної науково-практичної конференції «Технології ХХІ сторіччя», (15-20 вересня 2019 р.). – Суми-Одеса, 2019. – Ч. 1. – C. 59.
Abstract: Розглянуто проблему дослідження харчових продуктів, яка є складним аналітичним завданням. Показано, що необхідно пристосовувати стандартні методи до особливостей складу й фізико-хімічної структури продукту, а також враховувати фізичний стан досліджуваної речовини. Висвітлені сучасні фізичні й фізико-хімічні методи дослідження (електрохімічні, спектральні, хроматографічні, реологічні тощо), які сприяють підвищенню надійності технологічного контролю на підприємствах і поліпшенню якості готових продуктів. Рассмотрена проблема исследования пищевых продуктов, которая является сложным аналитическим заданием. Показано, что необходимо приспосабливать стандартные методы к особенностям состава и физико-химической структуры продукта, а также учитывать физическое состояние исследуемого вещества. Освещены современные физические и физико-химические методы исследования (электрохимические, спектральные, хроматографические, реологические и т.д.), способствующие повышению надежности технологического контроля на предприятиях и улучшению качества готовых продуктов.
Description: The problem of food research, which is a complex analytical task, is considered. It is shown that it is necessary to adapt standard methods to the characteristics of the composition and physico-chemical structure of the product, as well as to take into account the physical state of the test substance. Modern physical and physicochemical research methods (electrochemical, spectral, chromatographic, rheological, etc.) are highlighted that contribute to increasing the reliability of technological control at enterprises and improving the quality of finished products.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7692
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
теза.pdf194,53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.