Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7915
Title: Використання ферментів при виробництві ароматизаторів
Other Titles: Использование ферментов при производстве ароматизаторов
The use of enzymes in the production of flavors
Authors: Синенко, Тетяна Павлівна
Синенко, Татьяна Павловна
Synenko, Tetiana
Keywords: аромат
смак
ферменти
аромат
вкус
ферменты
пищевые добавки
aroma
taste
enzymes
Issue Date: 2019
Publisher: СНАУ
Citation: Синенко Т. П. Використання ферментів при виробництві ароматизаторів [Електронний ресурс] / Т. П. Синенко // Матеріали Всеукраїнської студентської наукової конференції, (Суми, 11-15 листопада 2019 р.). – Суми : СНАУ, 2019. – С. 711.
Abstract: При виробництві ароматичних продуктів значне місце займають біотехнологічні процеси, які в більшості випадків є ферментативними. Використання протеолітичних ферментів (протеаз) дозволяють отримувати цілком натуральні ароматизатори на основі природної сировини рослинного чи тваринного походження, які є порівно безпечними ніж інші відомі способи. Також із застосування ферментів здійснюється повна та раціональна переробка як рослинної, так і тваринної сировини. А саме вторинна сировина харчової промисловості придатна для подальшої переробки та виробництва натуральних ароматизаторів на їх основі. При производстве ароматических продуктов значительное место занимают биотехнологические процессы, которые в большинстве случаев ферментативными. Использование протеолитических ферментов (протеаз) позволяют получать вполне натуральные ароматизаторы на основе природного сырья растительного или животного происхождения, которые являются поровну безопасными чем другие известные способы. Также по применению ферментов осуществляется полная и рациональная переработка как растительного, так и животного сырья. А именно вторичное сырье пищевой промышленности пригодна для дальнейшей переработки и производства натуральных ароматизаторов на их основе.
Description: In the production of aromatic products a significant place is occupied by biotechnological processes, which in most cases are enzymatic. The use of proteolytic enzymes (proteases) allows to obtain completely natural flavors based on natural raw materials of plant or animal origin, which are equally safe than other known methods. Also, the use of enzymes is a complete and rational processing of both plant and animal raw materials. Namely, the secondary raw materials of the food industry are suitable for further processing and production of natural flavors based on them.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/7915
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf357,17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.