Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/8089
Назва: Fatty-acid composition of meat of castrated and non-castrated goats among Ukrainian population in the process of their breeding for meat
Інші назви: Жирнокислотний склад м'яса кастрованих і некастрованих козликів місцевої Української популяції при їх розведенні їх на м'ясо
Жирнокислотный состав мяса кастрированных и некастрированных козликов местной Украинской популяции при их разведении их на мясо
Автори: Kyselov, Alexander Borisovich
Кисельов, Олександр Борисович
Киселев, Александр Борисович
Ключові слова: lipids
fatty acids
cooking meat
ліпіди
жирні кислоти
козяче м'ясо
липиды
жирные кислоты
козье мясо
Дата публікації: 2019
Бібліографічний опис: Kyselov A. B. Fatty-acid composition of meat of castrated and non-castrated goats among Ukrainian population in the process of their breeding for meat [Electronic resource] / A. B. Kyselov // Сборник научных статей по материалам Международной научно-практической конференции посвященной 70-летию РУП «Научно-практический центр национальной академии наук Белоруссии по животноводству», (Жодино, 1-20 декабря 2019 г.). – Жодино, 2019. – С. 73-77.
Короткий огляд (реферат): The results of studies of fatty acid composition of lipids longest dorsi muscle (Longissimus dorsi muscle), the index of softness and dietary indicators of meat according to the content of fatty acids in goat castrated and not castrated by varying of the intensity of their growth. Found that, balanced feeding of not castrated goats saturated with fatty acids in the lipid longissimus dorsi muscle is reduced; monounsaturated is increased and polyunsaturated does not change. Представлено результати досліджень жирнокислотного складу ліпідів найдовшого м'язу спини (Longissimus dorsi muscle), показники індексу м'якості і дієтичні показники м'яса за змістом жирних кислот у кастрованих і некастрованих козликів при різної інтенсивності їх росту. Встановлено, що при збалансованому харчуванні у некастрірованних козликів вміст насичених жирних кислот у ліпідах найдовшого м'язу спини знижується, мононенасичених - підвищується, а поліненасичених - не змінюється.
Опис: Представлены результаты исследований жирнокислотного состава липидов длиннейшей мышцы спины (Longissimus dorsi muscle), показатели индекса мягкости и диетические показатели мяса по содержанию жирных кислот у кастрированных и некастрированных козликов при различной интенсивности их роста. Установлено, что при сбалансированном кормлении у некастрированных козликов содержание насыщенных жирных кислот в липидах длиннейшей мышцы спины снижается, мононенасыщенных – повышается, а полиненасыщенных – не изменяется.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8089
Розташовується у зібраннях:Статті, тези доповідей

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Kyselov O.B.pdf248,1 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.