Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/8089
Title: Fatty-acid composition of meat of castrated and non-castrated goats among Ukrainian population in the process of their breeding for meat
Other Titles: Жирнокислотний склад м'яса кастрованих і некастрованих козликів місцевої Української популяції при їх розведенні їх на м'ясо
Жирнокислотный состав мяса кастрированных и некастрированных козликов местной Украинской популяции при их разведении их на мясо
Authors: Kyselov, Alexander Borisovich
Кисельов, Олександр Борисович
Киселев, Александр Борисович
Keywords: lipids
fatty acids
cooking meat
ліпіди
жирні кислоти
козяче м'ясо
липиды
жирные кислоты
козье мясо
Issue Date: 2019
Citation: Kyselov A. B. Fatty-acid composition of meat of castrated and non-castrated goats among Ukrainian population in the process of their breeding for meat [Electronic resource] / A. B. Kyselov // Сборник научных статей по материалам Международной научно-практической конференции посвященной 70-летию РУП «Научно-практический центр национальной академии наук Белоруссии по животноводству», (Жодино, 1-20 декабря 2019 г.). – Жодино, 2019. – С. 73-77.
Abstract: The results of studies of fatty acid composition of lipids longest dorsi muscle (Longissimus dorsi muscle), the index of softness and dietary indicators of meat according to the content of fatty acids in goat castrated and not castrated by varying of the intensity of their growth. Found that, balanced feeding of not castrated goats saturated with fatty acids in the lipid longissimus dorsi muscle is reduced; monounsaturated is increased and polyunsaturated does not change. Представлено результати досліджень жирнокислотного складу ліпідів найдовшого м'язу спини (Longissimus dorsi muscle), показники індексу м'якості і дієтичні показники м'яса за змістом жирних кислот у кастрованих і некастрованих козликів при різної інтенсивності їх росту. Встановлено, що при збалансованому харчуванні у некастрірованних козликів вміст насичених жирних кислот у ліпідах найдовшого м'язу спини знижується, мононенасичених - підвищується, а поліненасичених - не змінюється.
Description: Представлены результаты исследований жирнокислотного состава липидов длиннейшей мышцы спины (Longissimus dorsi muscle), показатели индекса мягкости и диетические показатели мяса по содержанию жирных кислот у кастрированных и некастрированных козликов при различной интенсивности их роста. Установлено, что при сбалансированном кормлении у некастрированных козликов содержание насыщенных жирных кислот в липидах длиннейшей мышцы спины снижается, мононенасыщенных – повышается, а полиненасыщенных – не изменяется.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/8089
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kyselov O.B.pdf248,1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.