Please use this identifier to cite or link to this item:
https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9639
Title: | Method of obtaining food concentrate from fish meat |
Other Titles: | Спосіб отримання харчового концентрату з м'яса риби |
Authors: | Samilyk, Maryna Mikhailovna Guo, Wangwang Самілик, Марина Михайлівна Гуо, Вангванг |
Keywords: | hake fish food concentrate flavor enhancers риба хек харчовий концентрат підсилювачі смаку |
Issue Date: | 2021 |
Citation: | Samilyk M. M. Method of obtaining food concentrate from fish meat [Electronic resource] / M. M. Samilyk, W. Guo // Таврійський науковий вісник. - Сер.» Технічні науки», 2021. - Вип. 3. - Р. 87-97. - Режим доступу ://doi.org/10.32851/tnv-tech.2021.3.11. - Заголовок з екрану |
Abstract: | An urgent issue of food safety is the creation of protein-containing food products. Fish remains one of the key sources of protein. In this article, the object of research is hake fish, which has been converted into a soup concentrate by infrared drying and grinding. The results of the experiment showed that with an increase in the irradiation distance, the sensory properties of the hake are improved, but at the same time the drying time increases. |
Description: | Актуальним питанням харчової безпеки є створення харчових продуктів, що містять білок. Риба залишається одним із ключових джерел білків. У цій статті об’єктом дослідження є риба хек, яка шляхом інфрачервоного сушіння та подрібнення була перетворена на концентрат супу. Результати експерименту показали, що зі збільшенням відстані випромінення сенсорні властивості хека покращуються, але водночас збільшується тривалість сушіння. |
URI: | http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9639 |
Appears in Collections: | Статті, тези доповідей |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Samilyk M. M. Method of obtaining (pdf.io).pdf | 504,22 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.