Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9956
Title: Influence of adding wild berry powders on the quality of pasta products
Other Titles: Вплив додавання порошків із дикорослих ягод на якість макаронних виробів
Authors: Samilyk, Maryna
Demidova, Evgenia
Bolgova, Natalia
Kapitonenko, Anatoly
Cherniavska, Tetiana
Самілик, Марина
Демидова, Євгенія
Болгова, Наталія
Капітоненко, Анатолій
Чернявська, Тетяна
Keywords: pasta
berry processing derivatives
sensory evaluation
макаронні вироби
похідні переробки ягід
сенсорна оцінка
Issue Date: 2022
Citation: Influence of adding wild berry powders on the quality of pasta products [Electronic resource] / М. Samilyk, E. Demidova, N. Bolgova [and athers] // EUREKA : Life Sciences. – 2022. – № 2. – P. 28-35. – Режим доступу : DOI: 10.21303/2504-5695.2022.002410. – Заголовок з екрану.
Abstract: The purpose of the article is to analyze the possibility of producing pasta with the addition of derivatives from the processing of wild berries Sambucus nigra, Viburnum opulus, Hippophae rhamnoides L., which have a rich nutrient composition and are available raw materials. The technology, developed in the work for processing berries by osmotic dehydration, allows the use of gentle drying modes, which contributes to the maximum preservation of their biological value.
Description: Метою статті є аналіз можливості виробництва макаронних виробів з додаванням похідних до переробки дикорослих ягід Sambucus nigra, Viburnum opulus, Hippophae rhamnoides L., які мають багатий нутрієнтний склад і є доступною сировиною. Розроблена в роботі технологія обробки ягід осмотичною дегідратацією дозволяє використовувати щадні режими сушіння, що сприяє максимальному збереженню їхньої біологічної цінності.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9956
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Макарони.pdf587,72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.