Please use this identifier to cite or link to this item: https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9993
Title: Development of bread technology with the highest biological value and increased shelf life
Other Titles: Розробка технології хліба з вищою біологічною цінністю та підвищеним терміном зберігання
Authors: Samilyk, Maryna
Demidova, Evgenia
Bolgova, Natalia
Savenko, Oleh
Cherniavska, Tetiana
Самілик, Марина
Демидова, Євгенія
Болгова, Наталія
Савенко, Олег
Чернявська, Тетяна
Keywords: enriched bread
dehydration
Sorbus aucuparia processing derivatives
збагачений хліб
дегідратація
похідні обробки Sorbus aucuparia
Issue Date: 2022
Citation: Development of bread technology with high biological value and increased shelf life [Electronic resource] / М. Samilyk, Е. Demidova, N. Bolgova [and athers] // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2022. – № 2/11 (116). – Р. 52-57. – Режим доступу : https://doi.org/10.15587/1729-4061.2022.255605. - Заголовок з екрану.
Abstract: Як добавку до хліба пропонується використовувати порошок, виготовлений з похідних переробки горобини Sorbus aucuparia. Технологія виробництва порошку передбачає заморожування плодів, попереднє зневоднення шляхом осмотичного зневоднення, сушіння в інфрачервоній сушарці та подрібнення. Розроблено технологію хліба з подовженим терміном зберігання та підвищеною біологічною цінністю, досліджено деякі його фізико-хімічні властивості.
Description: As an additive to bread, it is proposed to use a powder made from derivatives of the processing of mountain ash Sorbusaucuparia. The powder production technology involves freezing fruits, preliminary dehydration by osmotic dehydration, drying in an infrared dryer and grinding. The technology of bread with an extended shelf life and increased biological value has been developed, and some of its physical and chemical properties have been studied.
URI: http://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/9993
Appears in Collections:Статті, тези доповідей

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття.pdf694,05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.