Короткий опис(реферат):
Спосіб одержання молочно-рослинного екстракту із кукурудзяних качанів, що включає екстрагування подрібнених кукурудзяних качанів, очищених від зерен методом мацерації при застосуванні як екстрагента молочної (сирної) сироватки, який відрізняється тим, що екстрагування порошку кукурудзяних качанів (розмір фракцій від 0,5 до 1,5 мм) здійснюють поєднанням із молочною сироваткою (рН 4,9-4,95) у співвідношенні кукурудзяні качани: молочна сироватка від 1:10 до 1:50, при температурі від 20 до 100 °C протягом 150 хвилин, з наступним фільтруванням і охолодженням до температури 4-6 °C.
Суть розробки, основні результати:
The method of obtaining a milk-plant extract from corn cobs, which includes the extraction of crushed corn cobs, cleaned of grains by the maceration method when used as an extractant of milk (cheese) whey, which is characterized by the fact that the extraction of corn cob powder (the size of the fractions from 0.5 to 1 .5 mm) is carried out in combination with milk whey (pH 4.9-4.95) in a ratio of corn cobs: milk whey from 1:10 to 1:50, at a temperature from 20 to 100 °C for 150 minutes, followed by filtration and cooling to a temperature of 4-6 °C.