Короткий опис(реферат):
Робота присвячена розробці технології виробництва сиркового десерту,
збагаченого бузиновим порошком. Внесення у сиркову масу 2,5% бузинового
порошку, можна забезпечити добову потребу організму в антоціанах на 100 %.
Крім того, бузинові порошки містять вітаміни, флаваноли, мінеральні
речовини. За рахунок високого вмісту антиоксидантних сполук у бузинових
порошках термін зберігання продукту підвищився вдвічі (до 6-ти діб).
З органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними
показниками продукт відповідає вимогам стандарту. Додавання бузинових
порошків також дозволяє знизити вміст вологи в них, а також підвищується
масова частка жиру.
Робота викладена на 54 сторінках, містить 6 рисунків. При її підготовці
опрацьовано 36 літературних джерел.
Суть розробки, основні результати:
The work is devoted to the development of the production technology of cottage
cheese dessert enriched with elderberry powder. Adding 2.5% of elderberry powder to
the curd mass can provide 100% of the body's daily need for anthocyanins.
In addition, elderberry powders contain vitamins, flavanols, and minerals. Due
to the high content of antioxidant compounds in elderberry powders, the shelf life of
the product has doubled (up to 6 days).
With organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators, the product
meets the requirements of the standard. The addition of elderberry powder also reduces
the moisture content in them, and also increases the mass fraction of fat.
The work is laid out on 54 pages, contains 6 figures. During its preparation, 36
literary sources were studied.