00 DSpace/Manakin Repository

Розробка технології виготовлення сиркових десертів із використанням похідних переробки бузини

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Рябокінь, Олександр
dc.contributor.author Ryabokin, Oleksandr
dc.date.accessioned 2024-09-30T07:54:09Z
dc.date.available 2024-09-30T07:54:09Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Факультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болгова uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12481
dc.description The work is devoted to the development of the production technology of cottage cheese dessert enriched with elderberry powder. Adding 2.5% of elderberry powder to the curd mass can provide 100% of the body's daily need for anthocyanins. In addition, elderberry powders contain vitamins, flavanols, and minerals. Due to the high content of antioxidant compounds in elderberry powders, the shelf life of the product has doubled (up to 6 days). With organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators, the product meets the requirements of the standard. The addition of elderberry powder also reduces the moisture content in them, and also increases the mass fraction of fat. The work is laid out on 54 pages, contains 6 figures. During its preparation, 36 literary sources were studied. uk_UA
dc.description.abstract Робота присвячена розробці технології виробництва сиркового десерту, збагаченого бузиновим порошком. Внесення у сиркову масу 2,5% бузинового порошку, можна забезпечити добову потребу організму в антоціанах на 100 %. Крім того, бузинові порошки містять вітаміни, флаваноли, мінеральні речовини. За рахунок високого вмісту антиоксидантних сполук у бузинових порошках термін зберігання продукту підвищився вдвічі (до 6-ти діб). З органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками продукт відповідає вимогам стандарту. Додавання бузинових порошків також дозволяє знизити вміст вологи в них, а також підвищується масова частка жиру. Робота викладена на 54 сторінках, містить 6 рисунків. При її підготовці опрацьовано 36 літературних джерел. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher СНАУ uk_UA
dc.subject сирковий десерт uk_UA
dc.subject бузиновий порошок uk_UA
dc.subject антоціани uk_UA
dc.subject cottage cheese dessert uk_UA
dc.subject elderberry powder uk_UA
dc.subject anthocyanins uk_UA
dc.title Розробка технології виготовлення сиркових десертів із використанням похідних переробки бузини uk_UA
dc.title.alternative Development of cheese dessert manufacturing technology using elderberry processing derivatives uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу