Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Рябокінь, Олександр | |
dc.contributor.author | Ryabokin, Oleksandr | |
dc.date.accessioned | 2024-09-30T07:54:09Z | |
dc.date.available | 2024-09-30T07:54:09Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Факультет харчових технологій ; наук. керівник Н. В. Болгова | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/12481 | |
dc.description | The work is devoted to the development of the production technology of cottage cheese dessert enriched with elderberry powder. Adding 2.5% of elderberry powder to the curd mass can provide 100% of the body's daily need for anthocyanins. In addition, elderberry powders contain vitamins, flavanols, and minerals. Due to the high content of antioxidant compounds in elderberry powders, the shelf life of the product has doubled (up to 6 days). With organoleptic, physico-chemical and microbiological indicators, the product meets the requirements of the standard. The addition of elderberry powder also reduces the moisture content in them, and also increases the mass fraction of fat. The work is laid out on 54 pages, contains 6 figures. During its preparation, 36 literary sources were studied. | uk_UA |
dc.description.abstract | Робота присвячена розробці технології виробництва сиркового десерту, збагаченого бузиновим порошком. Внесення у сиркову масу 2,5% бузинового порошку, можна забезпечити добову потребу організму в антоціанах на 100 %. Крім того, бузинові порошки містять вітаміни, флаваноли, мінеральні речовини. За рахунок високого вмісту антиоксидантних сполук у бузинових порошках термін зберігання продукту підвищився вдвічі (до 6-ти діб). З органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками продукт відповідає вимогам стандарту. Додавання бузинових порошків також дозволяє знизити вміст вологи в них, а також підвищується масова частка жиру. Робота викладена на 54 сторінках, містить 6 рисунків. При її підготовці опрацьовано 36 літературних джерел. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | СНАУ | uk_UA |
dc.subject | сирковий десерт | uk_UA |
dc.subject | бузиновий порошок | uk_UA |
dc.subject | антоціани | uk_UA |
dc.subject | cottage cheese dessert | uk_UA |
dc.subject | elderberry powder | uk_UA |
dc.subject | anthocyanins | uk_UA |
dc.title | Розробка технології виготовлення сиркових десертів із використанням похідних переробки бузини | uk_UA |
dc.title.alternative | Development of cheese dessert manufacturing technology using elderberry processing derivatives | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |