Короткий опис(реферат):
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, 4 розділів, висновків, містить 72 сторінок тексту, 6 рисунків, 59 таблиць, 3 додатки, 4 креслення. Перелік джерел посилання включає 35 найменувань літератури, у тому числі 4 зарубіжних та 3 електронних публікацій.
Мета роботи − впровадження нових видів напівфабрикатів із січеної м’ясної сировини у новозбудованому ресторані для збільшення об’єму продукції. Розглянуто загальну характеристику напівфабрикатів із січеної м’ясної сировини та здійснено аналіз технологічної схеми виробництва продукту-аналогу. Наведено інноваційні шляхи та сировину, що може бути впроваджена у інноваційні технології напівфабрикатів. Розроблено програму проведення аналітичних та експериментальних досліджень, надана характеристика об’єкту, предметам та методам досліджень. Розроблено відповідну рецептуру та технологічну схему нових напівфабрикатів із січеної м’ясної сировини підвищеної харчової цінності – котлет «Січеників». Встановлено доцільність розташування ресторану, що проєктується на 50 місць у м. Суми. Наведено розрахунки будівництва нового ресторану. В роботі проведений аналіз заходів, які забезпечують безпечні умови праці. Зроблено висновки та приведені рекомендації щодо прибутковості ресторану, що проєктується на 50 місць, відповідно до проведених розрахунків. Встановлено, що рентабельність становить 19%. Термін окупності такого підприємства 5 років. Зроблено висновок, що такий проєкт доцільно впроваджувати. Розроблено графічний матеріал згідно завдання.
Суть розробки, основні результати:
The qualification work consists of an introduction, 4 chapters, conclusions, contains 72 pages of text, 6 figures, 59 tables, 3 appendices, 4 drawings. The list of reference sources includes 35 titles of literature, including 4 foreign and 3 electronic publications. In the qualification work, the general characteristics of semi-finished products from chopped meat raw materials were considered, and the recipe composition and technological scheme of the production of the analog product were analyzed. Innovative ways and raw materials that can be introduced into innovative technologies of semi-finished products from chopped meat raw materials are given. A program for conducting analytical and experimental research has been developed, a description of the object, subjects and methods of research has been provided. The appropriate recipe and technological scheme of new semi-finished products made from minced meat raw materials of increased nutritional value - cutlets "Sicheniki" - have been developed. The expediency of the location of the restaurant planned for 50 seats in the city of Sumy has been established. Calculations for the construction of a new restaurant are presented. The work analyzes the measures that ensure safe working conditions. The expediency of introducing healthy and safe working conditions for workers who need appropriate additional training, briefings, specialized training and participation in trainings and webinars is indicated. Conclusions were made and recommendations were given regarding the profitability of the restaurant, which is designed for 50 seats, according to the calculations. It was established that the profitability is 19%. The payback period of such an enterprise is 5 years. It was concluded that such a project should be implemented. Graphic material was developed according to the task.