Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Болгова, Н. | |
dc.contributor.author | Bolhova, N. | |
dc.date.accessioned | 2025-05-29T10:22:17Z | |
dc.date.available | 2025-05-29T10:22:17Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.citation | Болгова Н. Сенсорна оцінка сиру типу Гауда з насінням кмину [Електронний ресурс] / Н. Болгова // Збірник наукових матеріалів ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття : комплексний підхід, стан та перспективи». – Київ : НУХТ, 2024. – С. 121-122. | uk_UA |
dc.identifier.uri | https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13751 | |
dc.description | Cheese is a dairy product with potential health benefits. The increase in cheese consumption is associated with a significant variety of varieties, the versatility of product presentation, and changes in consumer lifestyles. The promotion of cheeses in the consumer market can be facilitated by the ripening period and storage duration. Research in this area plays a fundamental role in supporting the dairy sector. Considering the obtained results, introducing caraway seeds in the amount of 2% into the semi-hard cheese recipe made it possible to get a product with good consumer characteristics, according to the results of the organoleptic evaluation. Thus, the introduced dry caraway as a functional ingredient is evenly distributed throughout the mass and positively affects taste and consistency. | uk_UA |
dc.description.abstract | Сир є молочним продуктом з потенційною користю для здоров’я. Збільшення споживання сирів пов’язано зі значним різноманіттям сортів, універсальністю представлення продукції та зміною способу життя споживачів. Просуванню на споживчому ринку сирів може сприяти термін дозрівання, тривалість зберігання. Дослідження в цьому напрямі відіграють фундаментальну роль у підтримці молочного сектору. Враховуючи отримані результати, можемо зауважити, що введення в рецептуру напівтвердого сиру насіння кмину у кількості 2% дало змогу отримати, за результатами органолептичної оцінки, продукт з хорошими споживчими характеристиками. Так, внесений сухий кмин як функціональний інгредієнт рівномірно розподіляється по всій масі та позитивно впливає на смакові якості й консистенцію. | uk_UA |
dc.language.iso | other | uk_UA |
dc.publisher | НУХТ | uk_UA |
dc.subject | сенсорна оцінка | uk_UA |
dc.subject | напівтвердий сир | uk_UA |
dc.subject | насіння кмину | uk_UA |
dc.subject | sensory evaluation | uk_UA |
dc.subject | semi-hard cheese | uk_UA |
dc.subject | caraway seeds | uk_UA |
dc.title | Сенсорна оцінка сиру типу Гауда з насінням кмину | uk_UA |
dc.title.alternative | Sensory evaluation of Gouda cheese with caraway seeds | uk_UA |
dc.type | Other | uk_UA |