00 DSpace/Manakin Repository

Сенсорна оцінка сиру типу Гауда з насінням кмину

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Болгова, Н.
dc.contributor.author Bolhova, N.
dc.date.accessioned 2025-05-29T10:22:17Z
dc.date.available 2025-05-29T10:22:17Z
dc.date.issued 2024
dc.identifier.citation Болгова Н. Сенсорна оцінка сиру типу Гауда з насінням кмину [Електронний ресурс] / Н. Болгова // Збірник наукових матеріалів ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття : комплексний підхід, стан та перспективи». – Київ : НУХТ, 2024. – С. 121-122. uk_UA
dc.identifier.uri https://repo.snau.edu.ua/xmlui/handle/123456789/13751
dc.description Cheese is a dairy product with potential health benefits. The increase in cheese consumption is associated with a significant variety of varieties, the versatility of product presentation, and changes in consumer lifestyles. The promotion of cheeses in the consumer market can be facilitated by the ripening period and storage duration. Research in this area plays a fundamental role in supporting the dairy sector. Considering the obtained results, introducing caraway seeds in the amount of 2% into the semi-hard cheese recipe made it possible to get a product with good consumer characteristics, according to the results of the organoleptic evaluation. Thus, the introduced dry caraway as a functional ingredient is evenly distributed throughout the mass and positively affects taste and consistency. uk_UA
dc.description.abstract Сир є молочним продуктом з потенційною користю для здоров’я. Збільшення споживання сирів пов’язано зі значним різноманіттям сортів, універсальністю представлення продукції та зміною способу життя споживачів. Просуванню на споживчому ринку сирів може сприяти термін дозрівання, тривалість зберігання. Дослідження в цьому напрямі відіграють фундаментальну роль у підтримці молочного сектору. Враховуючи отримані результати, можемо зауважити, що введення в рецептуру напівтвердого сиру насіння кмину у кількості 2% дало змогу отримати, за результатами органолептичної оцінки, продукт з хорошими споживчими характеристиками. Так, внесений сухий кмин як функціональний інгредієнт рівномірно розподіляється по всій масі та позитивно впливає на смакові якості й консистенцію. uk_UA
dc.language.iso other uk_UA
dc.publisher НУХТ uk_UA
dc.subject сенсорна оцінка uk_UA
dc.subject напівтвердий сир uk_UA
dc.subject насіння кмину uk_UA
dc.subject sensory evaluation uk_UA
dc.subject semi-hard cheese uk_UA
dc.subject caraway seeds uk_UA
dc.title Сенсорна оцінка сиру типу Гауда з насінням кмину uk_UA
dc.title.alternative Sensory evaluation of Gouda cheese with caraway seeds uk_UA
dc.type Other uk_UA


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних фондах

Показати скорочений опис матеріалу